Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

MHP’DEN ŞOK İDDA PYD’YE PARA VERDİK

MHP’DEN ŞOK İDDA PYD’YE PARA VERDİK
16/02/2016 22:55
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türk hükümetinin terör örgütü ilan ettiği PYD’ye 150 bin dolar para verdiğini iddia etti.

İddiayı yalanlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah operasyonu sırasında PYD’ye ‘bilgi’ verdiklerini söyledi.

Hükümet, Suriye’de yaşanan olaylara ilişkin TBMM’ye bilgi verdi. MSB İsmet Yılmaz, topçu birliklerinin angajman kuralları gereği YPG’yi 13 Şubat ‘tan itibaren vurduğunu açıkladı. Hareket öncesi ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa’ya bilgi verildiğini anlatan Yılmaz, “Türkiye bir savaş istememektedir. Bölgemizde de dünyamızda da barışın esas olmasını, sağlanmasını istiyoruz ve bu doğrultuda da çalışıyoruz. Ancak söz konusu olan, bu aziz milletin hakkı ve hukuku ise onu korumak için de gereken her adımı atmaktan bir an bile tereddüt göstermeyeceğimizin de bilinmesini isteriz.”

PYD’YE 150 BİN DOLAR

MHP’li Ümit Özdağ, PYD konusunda ilginç bir iddiayı gündeme getirdi ve ”PYD terör örgütü konusunda da bazı sorularımız var. Eğer ABD ile Türkiye müttefikse, Türkiye ve ABD’nin desteklediği ÖSO’ya saldıran ABD destekli PYD’ye yönelik operasyonlarımızı neden Amerika Birleşik Devletleri kınıyor? İncirlik Üssü’nün PYD’ye yapılan destekte oynadığı rol nedir? Süleyman Şah Türbesi’nin nakli konusunda PYD’yle HDP aracılığıyla bir koordinasyon sağlandı mı? PYD’liler Türk tanklarına yol gösterdiler mi? PYD’ye 150 bin dolarlık bir ödeme yapıldı mı?” diye sordu.

PARA DEĞİL BİLGİ VERDİK

Bakan Yılmaz ‘para doğru değil’ dedi ancak PYD’ye operasyon sırasında bilgi verildiğini doğruladı. Bunun üzerine Özdağ, “Bildiğimiz şeyler var ama devlet adabı gereği açıklayamıyorum” dedi. Özdağ, PYD gibi terör örgütüne ‘bilgi’ verilmesini de eleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin Suriye politikasının ‘Azez-Kilis’ arasına sıkıştığını söyledi. 911 km sınırımızın 650 km’sinin PYD’nin elinde olduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye iç savaşa sürükleniyor. Çözüm bize göre diplomasi. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli. Masada da terör örgütleri olmamalı” dedi.