Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

TÜRK MİLLETİ KAN AĞLIYOR

TÜRK MİLLETİ KAN AĞLIYOR
20/02/2016 19:24
A+
A-

Şehitsiz günümüz yok. Her gün ocaklara yeni ateşler düşüyor. Ülkenin her ilinden, her ilçesinden, hatta her köyünden feryatlar yükseliyor.Türkiye dün de Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 7 şehidini son yolculuklarına uğurladı.   Adana ise 4’ü son 4 günde olmak üzere Temmuz 2015’ten bu yana terör saldırılarında şehit olan 30 polis ve asker acısıyla sarsıldı.

 

 

Türkiye,şehitlerine ağlıyor. Şehitlerin baba ocaklarından feryatlar yükseliyor. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Sercan Yılmaz ve özel harekat polisi Mücahit Soydemir’in cenazeleri Adana’ya getirildi.

Sur ilçesinde, terör örgütü PKK’nın saldırılarında şehit edilen Sercan Yılmaz (25) ile Mücahit Soydemir’in (24) naaşları, askeri uçakla Adana Havaalanı’na getirildi.

 

ADANA VE OSMANİYE ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Cenazeler, şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Bulut, milletvekilleri ve kamu kurum müdürleri tarafından karşılandı. Şehitlerin yakınları, cenazelerin askeri uçaktan indirilmesi sırasında gözyaşı döktü.

Yılmaz’ın cenazesi, Adana, Soydemir’in naaşı ise  Osmaniye’de son yolculuklarına uğurlandılar.

 

KAHRAMANMARAŞ, ŞEHİDİNE AĞLIYOR

 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan özel harekat polisi Ömer Faruk Sayıl’ın cenazesi de  Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Sayıl’ın naaşı, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla Kahramanmaraş’a gönderildi.

Havalanına getirilen şehidin cenazesini baba Abdullah ve anne Songül Sayıl, yakınları ile Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma komutanı Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve diğer ilgililer karşıladı. Şehit polis memurunun Türk bayrağına sarılı cenazesi ambulansa taşınırken, şehidin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

 

ACI HABER AKRABA ZİYARETİ İÇİN GELDİKLERİ MERSİN’DE ALDILAR

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Üsteğmen Enes Demir’in ailesine acı haber akraba ziyareti için geldikleri Mersin’in Anamur ilçesinde ulaştı.

Demir’in Anamur ilçesinde yaşayan dedesi Yüksel ile anneannesi Leyla Traş’ı ziyaret için Anamur’da bulunan annesi Meliş, babası Zekeriya ile kardeşi Ahmet Demir’e acı haberi Anamur Kaymakam Vekili, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız ve askeri yetkililer verdi.

 

 İKİ GÜN ÖNCE BABASIYLA KONUŞTU

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün (32) Ordu’daki baba ocağına da  acı haber ulaştı. Şehadet haberi, Perşembe ilçesi Ekinciler Mahallesi’nde yaşayan babası Mehmet Ali (56) ve annesi Hafize Gümüş’e (50) yetkililer tarafından verildi. Şehidin baba evine ve bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Gümüş’ün eşi hemşire Kıymet (32) ile oğlu Göktuğ Gümüş’ün (3) Ankara’da yaşadığı öğrenildi. Şehidin birer erkek ve kız kardeşi olduğu, 10 yıl önce de göreve başladığı belirtildi. Mahalle muhtarı da olan baba Mehmet Ali Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, en son iki gün önce oğlu ile konuştuklarını anlattı. “Nasılsın oğlum?” diye sorduğunu, “İyiyim baba” karşılığını aldığını dile getiren Gümüş, “Telefonu fazla çekmiyordu. Hatlarda sıkıntı olduğunu söyledi. İki gün önce konuşmuştuk. İki günden beri arıyorum ama ulaşamıyorum” dedi.

 

 “VATAN UĞRUNA GİTTİ”

Üzücü haberi alana kadar içerisinde bir burukluk olduğunu ifade eden Gümüş, şöyle konuştu: “Oğlum Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığındaydı. Oradan geçici görevle Şırnak Silopi’ye gitti. İki aydır oradaydı, büyük ihtimalle birkaç gün önce Sur’a geçti. Terörü Allah kahretsin, Allah belalarını versin. İnşallah hedeflerine ulaşamazlar. Ne diyeyim? Benim fidan gibi çocuğum gitti, ben yüzüne bakmaya kıyamıyordum. Sonuçta ne uğruna gitti? Vatan uğruna gitti. Acına ölüp de oraya gitmedi, vatan uğruna gitti. Su gibi delikanlı oğlum gitti. Neler daha gidiyor benimki gibi. Başka diyecek söz bulamıyorum.”

 

 

1 ÇOCUK BABASIYDI

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş’ün Ankara’daki evinde de yas var. Gümüş’ün şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Gölbaşı’ndaki ailesine verildi. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı.

 

Ankara Merkez Komutanlığı Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ve beraberindekiler de şehidin evine giderek aileye taziyelerini iletti.

 

Gölbaşı Belediyesi de Gümüş’ün evinin önüne taziye çadırı kurdu. Bu arada, Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan Kıymet Gümüş’le evli olan şehidin 6 yaşında bir erkek çocuğu bulunduğu öğrenildi.

ANKARA’YA 1 ŞEHİT ATEŞİ DAHA DÜŞTÜ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Doğukan Tazegül’ün (24) Ankara’daki baba evinde yas var.

 

Evlatlarının şehadet haberini Çankaya Kırkkonaklar Mahallesi’nde yaşayan baba Yener ve anne Nilüfer Tazegül’e askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşarken, Tazegül’ün şehadet haberini alan yakınları da taziye için eve akın etti. Şehidin baba ocağına ve çevredeki binalara komşuları tarafından Türk bayrakları asıldı.

 

 

5 GÜN SONRA İZNE GELECEKTİ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Özel Harekat Birliğinde görevli uzman onbaşı Osman Kaya’nın (24) Van’daki babaevine acı haber ulaştı. İlçe garnizon komutanlığında görevli askerler, şehidin Erciş ilçesine bağlı Vanyolu caddesindeki babaevine giderek Kaya’nın şehit olduğu haberini iletti. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği evde, oğlunun şehit haberiyle adeta yıkılan baba Alaattin Kaya, oğlunun mesai arkadaşları ve yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

 

Haberi alan yakınları da şehidin Türk Bayraklarının asıldığı babaevine geldi.Evine gelen askerlerin oğlunun şehadet haberini ilettiğini söyleyen Kaya, “Yapacak bir şey yok. Allah rahmet eylesin” dedi. Kaya, oğluyla en son dün gece telefonda konuştuğunu belirterek, “Mesaj atmıştı bana, hiçbir sorunun olmadığını yazıyordu. Sabah da girdiği çatışmada şehit olduğunu öğrendim. Gece geç saatlerde konuştuğumuz zaman da gülüyordu. İzne gelecekti neden geç kaldığını, gelmediğini sordum. ‘Yanımda evli arkadaşlarım var, onlar izne gitti dönüşlerini bekliyoruz. 4-5 gün sonra kapını çalar sürpriz yaparım’ dedi. Oğlumun kaderinde bu varmış. Allah’ın takdiri” ifadesine yer verdi. (AA)

 

Adana son 8 ayda 30 şehit acısıyla sarsıldı. Adana’ 4’ü son 4 günde olmak üzere Temmuz 2015’ten bu yana terör saldırılarında şehit olan 30 polis ve asker acısıyla sarsıldı. 17 Şubat’ta Ankara’daki bombalı terör saldırısında er Ali Öztaş (26), 18 Şubat’ta Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde jandarma erler Fatih Yeniay (24) ile Kadir Görgülü (21), 19 Şubat’ta ise Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz (25) şehit oldu. 3 şehit düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğa uğurlandı. Şehit Sercan Yılmaz için dün Sabancı Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi ve son yolculuğuna uğurlandı.

7 Haziran seçimleri sırasında ‘çözüm sürecinin buzdolabına konulması’ ile tırmanışa geçen terör olaylarından 20 Şubat akşamına kadar  Adana’nın verdiği şehitler şunlar:

 

“4 Temmuz 2015 Hakkari’nin Şemdinli ilçesi’nde askeri aracın şarampole yuvarlanması sonucu, J. er Şahabettin Atak; 31 Temmuz 2015 Adana’nın Pozantı ilçesi, polis memurları İsa İpek (32) ile Serdar Kazar (26); 7 Ağustos 2015 Ağrı Doğubayazıt, J. Uzman Onbaşı Muhammet Oruç (23); 19 Ağustos 2015 Siirt, Uzman Çavuş Ferdi Gerekli (38); 3 Eylül 2015 Mardin Dargeçit, polis memuru Akif Hatunoğlu (29); 4 Eylül 2015 Tunceli, polis memuru Murat Savaş Kale (30); 6 Eylül 2015 Diyarbakır Sur ilçesi, polis memuru Mustafa Turanlı (29); 8 Eylül 2015 Tunceli-Erzincan karayolu, polis memuru Kadri Özkara (54); 8 Eylül 2015 Iğdır İbrahim Derindere (27) ve Yalçın Palıt (26); 13 Eylül 2015 Şırnak, polis memuru Şahin Altmış (45); 25 Eylül 2015 Şırnak J. Uzman Çavuş Ali Çakar (23); 28 Eylül 2015 Adana, polis memurları Süleyman Çakır (39) ve Bircan İlhanlı (48); 27 Ekim 2015 Diyarbakır, polis memuru Sadık Özkan (25); 11 Kasım 2015 Şırnak’ın Silopi İçesi, polis memuru Hilmi Bardakçı (41); 3 Aralık 2015 Mardin, Uzman Çavuş Ergün Karaca (40); 25 Aralık 2015 Şırnak’ın Cizre ilçesi Uzman Çavuş Ufuk Fesli (23); 28 Aralık 2015 Şırnak’ın Silopi ilçesi, Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız (33); 10 Ocak 2016 Van, Özel harekat polisi Önder Ertaç (41); 16 Ocak 2016 Diyarbakır, Özel Harekat polisi Ali Bulduk (35); 17 Ocak 2016 Diyarbakır, Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin (29); 9 Şubat Şırnak’ın İdil ilçesi, polis memuru Tayfun Yüce (25); 10 Şubat 2016 Diyarbakır’ın Sur İlçesi, uzman onbaşı Kadir Genç (26); 12 Şubat 2016 Şırnak’ın Cizre ilçesi Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur (24); 17 Şubat 2016 Ankara Er Ali Öztaş (26); 18 Şubat 2016 Diyarbakır Lice, Fatih Yeniay (24) ile Kadir Görgülü (21); 19 Şubat 2016 Diyarbakır’ın Sur İlçesi, jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz (25)” (CHA)