Dolar 32,5224
Euro 34,8341
Altın 2.474,48
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

“ARTVİN’E GİDEREK HEMŞERİLERİMİZLE KUCAKLAŞACAK, DERTLEŞİP KONUŞACAĞIM”

“ARTVİN’E GİDEREK HEMŞERİLERİMİZLE KUCAKLAŞACAK, DERTLEŞİP KONUŞACAĞIM”
25/02/2016 11:39
A+
A-
Yetkililerimiz ve bakanlıklarımız tarafından bazen bizzat ben tarafından bizzat Artvin’e gideceğim. Hemşerilerimizle kucaklaşacağız. Halkımızla diyalogda sorun yok.
Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya’da konuştu.
“Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda ateşkes bizim için bağlayıcı değildi”
Suriye’deki ateşkes görüşmelerine ilişkin Davutoğlu, “Ateşkes kararını destekliyoruz. DEAŞ bahane esas sivillere saldırılıyor. Eğer uygulama devam ederse, Rusya sorumsuzca böyle hava harekatına devam ederse ateşkesin bir anlamı kalmaz. Ateşkesin nasıl uygulanacağı tarafımızdan yakından izlenecek. Her halükarda biz ateşkesi destekleriz. Ateşkes Suriye için geçerlidir. Suriye’ni kendi içinde çatışan tarafları için geçerli. Türkiye’ye herhangi bir taraf tehdit teşkil ettiğinde Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda bu ateşkes bizim için bağlayıcı değildir” diye konuştu.

“ARTVİN’E GİDEREK HEMŞERİLERİMİZLE KUCAKLAŞACAK, DERTLEŞİP KONUŞACAĞIM”
Artvin Cerattepe’deki eyleme ilişkin Davutoğlu, “Hukuki süreç tamamlanıncaya kadar yeni bir adım atılmayacak. Kesilen ağaların yerine 10 misli ağaç dikilecek. Eko sistemi etkileyen durumlar varsa bununla ilgili de tedbirler alınacak. Her yerde kamu düzeni sağlanacak. Artık bu konun istismar edilmesine hiç kimse izin vermemelidir. Artvinli hemşerilerime sesleniyorum, bu aşamadan sonra bu konuyu kaşıyarak istismar eden kim olursa olsun istismar çizgisi haline gelir. Gerilim ortamı çıkarılmamalı. Yetkililerimiz ve bakanlıklarımız tarafından bazen bizzat ben tarafından bizzat Artvin’e gideceğim. Hemşerilerimizle kucaklaşacağız. Halkımızla diyalogda sorun yok. Dertleşir, konuşuruz, çözeriz. Hem yerin altını hem de üstünü koruruz” açıklamasında bulundu.

DHA