Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PAŞAYEVA: “HER TÜRK GENCİ TARİHİNİ İYİ BİLMELİ”

A+
A-

“ Paşayeva, 300 milyonluk Türk nüfusunun Avrasya’da enerji koridorlarının geçtiği bölgede çok önemli bir noktada bulunduğunu ve Rusya’nın sıcak denizlere inme arzusundan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini söyledi. „

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, 300 milyonluk Türk nüfusunun Avrasya’da enerji koridorlarının geçtiği bölgede çok önemli bir noktada bulunduğunu ve Rusya’nın sıcak denizlere inme arzusundan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini söyledi. Paşayeva, baştaSuriye ve Irak’taki Türkmenler olmak üzere Kırım, Karabağ, Doğu Türkistan, Ahıska Türkleri ve birçok yerde gözyaşı ve çilenin hâkim olduğunu belirterek, 1 milyon Azeri’ninErmenistan’ın işgal ettiği topraklara dönmeyi beklediğini ifade etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Salonu’nda düzenlenen ‘Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Karabağ Hakikati’ konferansında konuşan AzerbaycanMilletvekili Paşayeva, “Yeniden hortlatılan  Türkiye’deki terör olayını çok iyi bilmemiz gerekir. Bu terör sadece yüzde gördüklerimiz değil. Arkasında duranlar, silah verenler, para verenler, politik destek verenler var. En zor dönemlerden birinden geçiyoruz” dedi.

“Farkında olun. Yeni Çanakkale’deyiz. Bir zaman dedelerimizin verdiği mücadeleyi bugün bizim vermemiz gerekiyor. Bugün yeni Çanakkale ve haçlı seferlerinin yaşandığı dünyada yaşıyoruz.” diyen Paşayeva, şunları kaydetti: “Neden yapıyorlar biliyor musunuz? Bu kale yıkılırsa, Türkiye zayıflarsa Müslüman Türk dünyasını nasıl istiyorlarsa öyle yönetirler. O yüzden bütün o düşmanlar bugün el birliği yapmış bu kaleyi zayıflatmaya çalışıyorlar. Hangi partiden ve ideolojiden olursa olsun gençlerin, hatta Türkiye dışındaki Türk devletlerinin, diasporadaki insanların da Türkiye’nin yanında olmaları zamanıdır. Çünkü bu kale zayıflarsa hepimiz zayıflayacağız. Bunu bilmemiz gerekir. Türkiye güçlenirseAzerbaycan güçlenecek, zayıflarsa zayıflayacak. Azerbaycan güçlenirse bu sizin de güçlenmeniz olacaktır. Kafkasya’da Türkiye’nin kalesi Azerbaycan’dır.”

‘HER TÜRK GENCİ TARİHİNİ İYİ BİLMELİ’

AEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir Vali Yardımcısı Zekai Erdem, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta konuşan Paşayeva, Rusya’nın sıcak denizlere inme arzusundan hiç bir zaman vazgeçmeyeceğini belirterek, her bir Türk gencinin tarihini iyi bilmesi gerektiğini ve geçmişte verilen mücadelelerin iyi bir şekilde özümsenmesi gerektiğini söyledi.

CİHAN