Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İSTANBUL VE YURT GENELİN DE HAVA DURUMU

A+
A-

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemde ve İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur etkisini gösterdi.Erken saatlerde başlayan sağanak yağışın yanında rüzgar da etkili oldu.

Yağan yağmur ve rüzgar nedeniyle bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yollarda su birikintileri oluştu. Taksim’de bir seyyar satıcının aracı şiddetli rüzgar nedeniyle devrilirken, vatandaşlar yağmurdan şemsiyeleriyle ve tentelerin altına sığınarak korundu.

Sağanak yağmurun aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Malatya dışında Doğu Anadolu’nun batısı ile Konya, Çorum, Erzurum, Bitlis ve Muş çevrelerinde yağış beklenirken, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların güney yönlerden esecek fırtına (40-60 km/s zaman zaman 80 km/s) ile birlikte Kıyı Ege, Antalya, Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Kütahya ile Isparta’nın güney çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya’nın kıyı kesimleri başta olmak üzere Muğla, Antalya, İzmir, Aydın ile Balıkesir’in batı kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Akdeniz ve Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli olarak esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 14

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

İzmir: Çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli, kıyılarda yer yer şiddetli olması bekleniyor) 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli kıyılarında yer yer şiddetli olması bekleniyor) 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 21

Trabzon: Parçalı bulutlu 23

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16