Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
BİST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

TIMES: ERDOGAN LEKELENDI

TIMES: ERDOGAN LEKELENDI
27/02/2014 14:19 | Son Güncellenme: 27/02/2014 14:22
A+
A-

Financial Times’in tanınmış köşe yazarlarından David Gardner, “şimdi Türkiye’nin sorunlarının kaynağıdır” diyerek eleştirdiği Başbakan Erdoğan için “soyut komplolara sert vurmayı sürdürürse eğer, ülkeye olan güven çökebilir” sözlerini kullandığı yorumunda Erdoğan’ın yurt içinde ve dışında itibarının onarılmaz biçimde lekelendiğini yazdı.

 

FT’nin Dış Haberler Editörü David Gardner tarafından kaleme alınan yazıda, Erdoğan’ın YouTube’da yayınlanan ses kaydını inkar ettiği hatırlatılarak, “Ama artık hem o hem de Türkiye bir çıkmaza saplandı” ifadesine yer verildi.

Gardner, “Erdoğan’ın İslamcı Adalet ve Kalkınma Partisi” ile “onun sadık müttefiki, ABD merkezli imam Fethullah Gülen’den ilham alan şüpheli İslamcı hareket” arasındaki güç mücadelesinin ülkeyi sarstığını yazdı.

Erdoğan’ın kendisini milletle özdeşleştirmesinin neredeyse sorunun bir özeti olduğunun vurgulandığı yazıda, “İktidarı üzerinde neredeyse hiçbir kurumsal ya da siyasi kontrol kalmadı ve artık kendisinden başka hiçkimseyi dinlememeye başladı. Sandıkta çıkan emsalsiz başarısını tam da hakkındaki bu iddialar sırasında Mart’taki yerel seçimlerde, yazın yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde yeniden sınava sokacak ve bu aynı zamanda Erdoğan için kişisel bir referendum olacak” yorumu yapıldı.

Sandıktan da yara bere almadan çıkması halinde bile Erdoğan için işlerin yine de ters gidebileceğine dikkat çeken yazar, “Eğer Erdoğan, mesnetsiz komplolarla şirketleri, okulları, gazeteleri, mahkemeleri ve henüz keşfetmediği başka karanlık odaları suçlamaya devam ederse, kısa vadeli para akımına karşı kırılgan olan Türkiye’ye duyulan güven çökebilir.

Bu arada İslami kademeler arasındaki savaş şiddetlenerek devam ederse, insanlar AKP’yi bir adamın kaprislerinden kurtarmak isteyebilir, ya da parti kurucularından birinin bana özel olarak ima ettiği üzere, Erdoğan projesi artık içerden patlar” diye yazdı. (DHA)