Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

MÜEZZINOĞLU: EY TUZAKÇILAR…

A+
A-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Ey tuzakçılar, ey milletin geleceğini karartmak isteyenler, ey demokrasiye milli iradeye, demokrasiye müdahale etmek isteyenler, sen 10 yıl önce ambulans helikopteri rüyanda görebiliyor muydun? Biz bu millete ambulans helikopterlerle hizmet ediyoruz” dedi.

Müezzinoğlu, partisinin Lüleburgaz seçim irtibat bürosunda, AK Parti olarak 11 yıldır gece gündüz milletin refahı için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin her alanda 11 yıl öncesine göre çağ atladığını belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye’yi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vasiyet bıraktığı muasır medeniyetler seviyesine çıkaralım istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletini, dünya devletleri arasında hak ettiği güçlü yere taşımak o vizyona götürmek için çalışıyoruz. Sağlık alanında artık, fakir fukara demeden, yeşil kartlı, imkanın var mı demeden ilacı alabilen her türlü tıbbi tedaviye ve laboratuvar imkanlarına ulaşabilen, her türlü acil hizmeti alabilen noktaya geldik. Her vatandaşımızın bir aile hekimi var. Bu da yetmedi, evinde sağlı hizmeti almak zorunda kalan, her vatandaşımıza bu hizmeti veriyoruz.”

Müezzinoğlu, sağlık alanında hayal edilemeyecek yeniliklere imza attıklarını vurguladı. 2001-2002 yıllarında emniyet araçlarına mazot konulamadığını, Türkiye’deki ambulans sayısının 630 olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Ambulanslara yakıt konulamıyordu bu ülkede. Bu yıl ben bin 200 ambulansı ihaleye koydum ve ambulans sayımız 4 binleri geçti. Şimdi bazı iftira atanlar bazı tuzakçılar, milletin iradesine tuzak kurmak isteyenlere soruyorum, ey tuzakçılar, ey milletin geleceğini karartmak isteyenler, ey demokrasiye milli iradeye, demokrasiye müdahale etmek isteyenler, sen 10 yıl önce ambulans helikopteri rüyanda görebiliyor muydun? Biz bu millete ambulans helikopterlerle hizmet ediyoruz. Sen 10 yıl önce ambulans uçaklarımızla Londra’da Hindistan’da, Kazakistan’da rahatsız olan bir vatandaşımızı alıp ülkemize getirilebilineceğini rüyanda görebiliyor muydun ama şimdi Türkiye farklı bir Türkiye.”

– “Tedavi için Türkiye’ye geliyorlar”

Müezzinoğlu, daha önceleri Türkiye’de maddi durumu yerinde olan vatandaşların İngiltere, Almanya ve Fransa’ya tedavi olmak için gittiğini söyledi.

Her yıl 100 binin üzerinde vatandaşın tedavi için yurt dışına gittiğini ve 1,5 milyar dolar ödediğini belirten Müezzinoğlu, “Şimdi ise İngiltere’den, Fransa’dan, Hollanda’dan, Rusya’dan, Arap ülkelerinden 480 bin yabancı tedavi için geliyor. 2.5 milyar dolar ülkemize para bırakıyor. Ey Kılıçdaroğlu, sen bu hesabı bilir misin? Siz yalnızca iftira atıyorsunuz, dedikodu üretiyorsunuz, millete ve milli iradeye tuzak kuruyorsunuz” diye konuştu.

Müezzinoğlu, sadece bu millete hizmet etmek için çalıştıklarını ve kimseye iftira atmadıklarını, dedikodu yapmadıklarını, kimseye tuzak kurmadıklarını vurguladı.

Milletin kendilerine verdiği desteğin hakkını vermeye çalıştıklarını dile getiren Müezzinoğlu, “Allah, bu ülkeye ve millete geleceği adına, üstlendiğimiz sorumlulukların hakkını da, hesabını da vermeyi bize nasip etsin” dedi.

Müezzinoğlu, ilçedeki esnafı da ziyaret etti.

aa