Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

EZELİ REKABETTE 337. RANDEVU

A+
A-

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bu akşam yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 337. kez karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma saat 19.00’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılacak.

Derbi maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Yıldırım’ım yardımcılıklarını Ekrem Kan ve Asım Yusuf Öz üstlenecek.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924 tarihinde, Fenerbahçe’nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 90 yıllık rekabette sarı-lacivertlilerin galibiyet ve gol sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek yapılan 336 maçta Fenerbahçe 126, Beşiktaş 122 galibiyet aldı, 88 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe’nin toplam 461 golüne, Beşiktaş 426 golle karşılık verdi.

Öte yandan iki takım, sezon başında Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına yardım amacıyla düzenlenen üçlü özel turnuvada karşılaştı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, 45 dakika oynanan maçı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Lig maçları

Beşiktaş ile Fenerbahçe, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 116 kez karşılaştı.

Ligde geride kalan maçlarda Fenerbahçe 42, Beşiktaş 37 galibiyet aldı, iki takım 37 maçta da eşitliği bozamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 128 golüne, sarı-lacivertliler 126 golle karşılık verdi.

Geçen sezonki lig maçlarında taraflar Kadıköy’de 3-3, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda da 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, son 11 maçta 2 kez kazanabildi

Beşiktaş, Fenerbahçe ile yaptığı son 11 maçtan sadece 2’sini kazanabildi.

Siyah-beyazlı takım, rekabetteki son 11 maçtan 5’ini yitirirken, 4 kez berabere kaldı, rakibine sadece 2 kez üstünlük kurabildi.

Fenerbahçe derbide siftah peşinde

Fenerbahçe, derbi maçı kazanarak, bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etmek istiyor.

Galatasaray yenilgisinin ardından geçen hafta sahasında Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederek derbi maç öncesi moral bulan sarı-lacivertliler, Beşiktaş maçını da kazanarak hem bu sezon ligdeki ilk derbi galibiyetini almak hem de deplasman şanssızlığına son vermeyi hedefliyor.

Beşiktaş ise rakibi karşısında yeni sayfa açmanın peşinde olacak.

Ligin 7. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında aldığı 3-2’lik yenilginin yanı sıra kırmızı kart gören Gökhan Töre’yi kaybeden siyah-beyazlı takım, Fenerahçe maçını yeni bir fırsat olarak değerlendirmeye çalışacak.

“Kara Kartallar”, yarınki karşılaşmayı kazanarak hem geçen hafta aldığı yenilgiyi telafi etmeyi hem de liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Lige iyi bir başlangıç yapan ve 5. haftada Balıkesirspor’u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, 3 haftalık zirve iddiasını da bu galibiyetle sürdürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş’ın muhtemel ilk 11’i

Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe karşısına şu olası 11 ile çıkması bekleniyor:

Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Pedro Franco, Motta, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei Koyunlu, Demba Ba.

Fenerbahçe’nin olası 11’i

Fenerbahçe’nin maçta sahaya çıkması beklenen olası 11’i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Emenike.

BEŞİKTAŞ’TAN TARAFTARINA ÇAĞRI

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, “Sportmenliğin, saygının, kendi ayakları üzerinde durmanın ne demek olduğunu; Fuat Balkan’la, Ahmet Şerafettin Bey’le, Hakkı Yeten’le, Süleyman Seba’yla herkese öğreten Beşiktaşımızın, birlik ve beraberliğini sergilemek, yeni zaferler için kenetlendiğini göstermek, sahip olduğu yüksek değerleri bir kez daha hatırlatmak için Büyük Beşiktaş taraftarını bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda tribünlerde görmek istiyoruz” denildi.

aa