Dolar 32,5658
Euro 34,9978
Altın 2.447,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Emniyette ‘kadın’ için yeni birim kuruluyor

Son aylarda artan kadına karşı şiddet suçları için “özel polis birimleri” oluşturulacak.

Emniyette ‘kadın’ için yeni birim kuruluyor
16/06/2015 23:06
A+
A-

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Daire Başkanlığı, kadına yönelik şiddete karşı çözüm önerileri de yer alan 45 sayfalık bir çalışma hazırladı.

TBMM’ye de gönderilen çalışmada emniyet kanadında kadına karşı şiddet suçları, cinsel suçlar, çocuğa yönelik şiddet suçları gibi uzmanlık alanlarında özel polis birimleri oluşturulması önerildi.

Öne çıkan öneriler şu şekilde:

-Emniyet kanadında, kadına karşı şiddet suçları, cinsel suçlar, çocuğa yönelik şiddet suçları gibi uzmanlık alanlarında özel polis birimleri oluşturulmalı. Bu birimler kadının ifadesinin alınmasında, bilgilendirilmesinde, kolluk aşamasında mağdur hakkında koruma tedbirlerini alma, izleme ve denetleme konularında etkin rol oynamalı. Bu birimlerde mağdura ifade verirken görev yapacak kolluk görevlisinin cinsiyetini seçme hakkı verilmesi sağlanmalı.

-Şiddet ve istismar mağdurlarına ihtiyaç duyduğu hukuki, sosyal, psikolojik ve ekonomik desteği sağlamak için ‘Mağdur Destek Hizmetleri’ birimi kurulmalı. Bu birim ayrıca, mağdura ilişkin işlemlerin tek dosya üzerinden takip edilmesini ve tamamlanmasını sağlamalı.

-Meydana gelen olayda hangi birimin olayı soruşturacağına hızlı bir şekilde karar verilip, mağdurun bir defada dinlenmesi hususuna itina gösterilmesi sağlanmalı.

-Başta kolluk görevlileri olmak üzere mağdurlara yönelik hizmet sunan kamu görevlileri için ‘Mağdura Yaklaşım Kılavuzu’ hazırlanarak, ilgili birimlerde çalışan personele dağıtılmalı. (Türkiye)