Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

“KÖYLÜYE KIZDI KULUÇKA MAKİNASI ALDI CİCİV DAĞITIYOR”

“KÖYLÜYE KIZDI KULUÇKA MAKİNASI ALDI CİCİV DAĞITIYOR”
16/06/2016 14:37 | Son Güncellenme: 16/06/2016 14:38
A+
A-

OKUL MÜDÜRÜ YUMURTA GETİREN KÖYLÜYE CİVCİV VERİYOR

Niğde’de, köylülerin marketten yumurta almasına kızıp öğretmenlerle kuluçka makinesi alan okul müdürü, makinede ürettiği civcivleri köylülere dağıtıyor.

Merkeze bağlı Kızılören köyündeki Rebia Filibeli Ortaokulu Müdürü Mehmet Varol, köylülerin marketten yumurta satın aldığını görünce harekete geçti. Bu durumu kabullenemeyen Varol, köylülerin kendi yumurtalarını üretmeleri için öğretmenlerle kuluçka makinesi aldı.

Makineyi okuldaki odasına yerleştiren Varol, köylülerden aldığı yumurtaları 3 hafta kuluçka makinesinde bekleterek, civcive dönüştürüp veriyor. Köylüleri hem doğal beslenmeye hem de üretime teşvik eden Varol’un projesi, köylülerden de destek gördü.

Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin kendisi gibi marketten yumurta aldığını görünce projeyi hayata geçirmeye karar verdiğini söyledi.

”Kuluçka makinesiyle 21 günde 30-35 civciv üretiyoruz”
Okuldaki öğretmenlerle bu konu üzerine kafa yorduklarını anlatan Varol, “Bir kuluçka makinesi edindik. Kuluçka makinesiyle 21 günde 30-35 civciv üretiyoruz. Bu civcivleri kendi yumurtasını üretmesi için her defasında 3-4 aileye eşit şekilde dağıtıyoruz. Hemen hemen 8 aileye bu civcivlerden dağıttık. Bir yıl içerisinde köydeki tüm hanelere en az 10 civciv vereceğiz. Köylüler, artık verdiğimiz civcivlerin yumurtalarını tüketecekler.” dedi.

Köylülere getirdikleri yumurtanın yarısı kadar civciv verdiklerini belirten Varol, kalanı da yumurta getiremeyen ve evlerinde civciv olmayan insanlarla paylaştıklarını aktardı.

Varol, tüketen değil, üreten toplum anlayışıyla bu çalışmayı yaptıklarını dile getirerek, “Artık köye dönüş olmalı, üreten köylü olmalı. Çok olumlu tepkiler aldık. Artık insanlar kendi yumurtaların üretip tüketecek ve satabilecek.” diye konuştu.