Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

KADINA ŞİDDETTE KORKUTAN BİLANÇO

A+
A-

Ülkemizde 2 yıl içerisinde yaklaşık 498 kadının şiddet görerek hayatını kaybettiği açıklandı.Türk Psikolog Danışma ve Rehberlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Uzman Psikolog Danışmanı Erdal Kılınç, ülkemizde 2 yıl içerisinde yaklaşık 498 kadının şiddet görerek hayatını kaybettiğini söyledi.
Türk Psikolog Danışma ve Rehberlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Uzman Psikolog Danışmanı Erdal Kılınç, kadına yönelik şiddet hakkında açıklamalarda bulundu. Özgecan cinayetinin şiddet konusunu bir kez daha ülke gündemine getirdiğini söyleyen Kılınç, “Bu olay sadece Özgecan’ın ailesini değil, toplumun tamamının üzerinde travmatik bir etki yaratmış ve aynı acıyı hemen hemen toplumumuzdaki tüm fertler, kalbi bir sızı olarak hissetmişlerdir. Kadına yönelik şiddetin gündemimize girdiği böyle durumlarda aslında mantığımızla hareket edip, olayların gerçek boyutlarına inip, çözüm üretmek gerekiyor” dedi.
2 YILDA 498 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Uzman Psikolog Danışmanı Erdal Kılınç, şunları söyledi:
“Bu noktada saldırganlık ve şiddet arasında bir ayrıştırmaya gitmek gerekir. Saldırganlık insanın doğuştan getirdiği bir güdüdür. Şiddet ise bu durumun olumsuz davranışlara dönüşmüş halidir. Bizler, eğitimlerle insanların saldırganlık durumlarını ve güdülerini çatışmaya dönüştürmeden, karşılıklı konuşmayla halledecek şekilde donanımlara da sahip olabiliriz. Yaklaşık değer olarak söylüyorum, 2013 yılında ülkemizde 237 kadın, 2014 yılında 261 kadının yaşamına şiddet ile son verildiği göz önüne alındığında, aslında bu durumun ciddiyeti açıkça ortaya çıkmaktadır. Peki, çözüm nedir? Bu gibi durumlarda toplumların beklentisi ilk etapta cezai uygulamaların derhal artırılması, kontrol tedbirlerinin artırılması ve olaya müdahalenin acilen hızlandırılması. Ama asıl meselenin temeline inmediğimizde, bu tür sorunlar artarak devam edecektir.”