Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kutsal Emanet Hırkai Şerif Fatih’de Vatandaşların Akınına Uğruyor

Kutsal Emanet Hırkai Şerif Fatih’de Vatandaşların Akınına Uğruyor
13/07/2013 13:48
A+
A-

Türk İslam Alemi Kutsal Emanet olan İstanbul Fatih İlçesi Yavuzsultan selim de bulunan 1851 Yılında İnşa Edilen Hırkai Şerif Cami’inde Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerife’sini görmek için Akın Etti.

Hırkai şerif Cami’inde Camekan içinde Sergilenen Kutsal Emanet Yüce Peygamberimizin Hırka-i Şerifesi,her yıl olduğu gibi bu yılda Cuma Namazı sonrası Ziyarete açıldı.

 

Hazreti Muhammed’in Veysel Karani’ye bıraktığı Hırka-i Şerif, ziyarete açıldı. Kutsal emaneti görmek isteyenler, Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’ne akın etti.

 

Ramazan Ay’ı boyunca açık olacak olan Kutsal emanet binlerce Türk müslüman İnsanın ziyaret etmesi bekleniyor.

 

HIRKA-İ ŞERİF’İN TARİHÇESİ

 

Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından Veysel Karani’ye hediye edilen Hırka-i Şerif, günümüze kadar gelen Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisi’nde korunuyor. Muhafaza ve ziyaret edilebilmesi için Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid tarafından kurulan Hırka-i Şerif Camisi’nin muhafaza edildiği yer olduğu için bu camiinin İstanbul’un dini folklorunda çok önemli bir yeri var. Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunan Hırka-i Şerif, vasiyeti üzerine onu ulaştırma görevi Hz. Ömer ve Hz.Ali’ye verilmiş. Veysel Karani evlenmediği ve çocuğu olmadığı için Hırka-i Şerif kardeşi Şihabeddin El-Üveysi’ye geçti.

 

1500 yıllık emanet bugün Veysel Karani’nin 57. kuşak torunu olan Haşim Köprülü’nün eşi Nuriye Köprülü’nün 2005 yılında vefatı üzerine, kızı Gülay Köprülü’ye verildi. Sergilendiği mekanların ziyarete kafi gelmemesi dolayısıyla Sultan Abdülmecid tarafından1851 yılından bu yana aynı mekanda yeri hiç değiştirilmeden muhafaza ediliyor.

 

Emanet, zamana olan direncinin arttırılması amacıyla 2009 yılında ziyarete açılamamış, İtalyan tekstil konservatörü Marina Zingarelli tarafından dünya standartlarındaki bir çalışmayla tamamlanarak 2010 yılında bütünüyle hizmete açıldı. Hırka-i Şerif, günümüzde Veysel Karani’nin 59. kuşaktan Köprülü ailesi tarafından muhafaza ediliyor.

 

HABER : Yusufiyeli Cengiz AKYILDIZ