Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

MHP’LI ÖZTÜRK, ÇÖKEN ATLAMA KULELERINI MECLIS’E TAŞIDI

A+
A-

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, çöken atlama kuleleri ile ilgili TBMM’de bir konuşma yaptı.

Öztürk, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Kısa bir süre önce böbürlenerek İstanbul’daki boğaz köprüsüne benzetilip reklamı yapılan Erzurum da ki üniversite kış oyunları için 2011 de tamamlanan kayak pisti, dün adeta maket yada bir sanal yapı gibi yıkıldı. Elbette o memleketin çocuğu olarak ben ve mensubu bulunduğumuz MHP bu müessif olaydan mutlu değiliz. Ayrıca bundan bir puan alma çabası içinde de de hiç olmayacağız. Buna rağmen projesinden, ihalesine, uyarlamasından, su göletine kadar skandallarla dolu, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan 600 milyon TL’nin acemice nasıl heba edildiğini de size aktarmayı borç biliriz. Erzurum Üniversite kış oyunları pisti yapım işini Türk dilinde “Altı Kaval Üstü Şişane” başlığı ile özetleye biliriz. Buradaki atlama kule ve pist projesi Slovenya hükümetinin Üniversite yarışlarının yapılacağı ülke seçimi için yaptırdığı bir projedir. Proje Slovenya’da ki bir dağın zemin kotlarına göre ölçülendirilmiş, Slovenya yarışmaları Türkiye ye kaptırınca bizzat oradan alınıp Erzurum’daki mevcut yerine uygulanmıştır, yani proje Erzurumdaki mevcut arazi için yapılmamıştır. Sonuç olarak buradaki traji komik ve hassas nokta projenin sanal olmasıdır. Atlama kulesinin yapıldığı ve piste uzanan arazi yığma topraktır. Haricen mevcut projenin Erzurum a uyarlanması için arazide yapmak zorunda kaldıkları hafriyat ve dolgularla birlikte ağaç dokusuyla da oynanmıştır. Yine Slovenya’daki arazi şartlarına göre ölçülendirilen projenin bu alana sığdırılması için arazi ile çok oynandığı ve inşaata başlandıktan sonra, atlanılan pistin, uzunluğunun yetersiz olduğunun fark edilmesi ve bilahare pisti kara yolunun üzerine doğru çıkarma gayretleri dahi uluslar arası standardı yakalamaya yetmeyen gayri ciddi bir çalışmadır. Alandaki ağaç dokusunun yok edilmesi ciddi bir handikaptır. Ana kulelerin dikildiği alanda zemin etütleri olmasına rağmen atlama kulvarına yapılan hafriyat, dolgu ve pist yüzey betonu mahsurludur. 27 Ocak-6Subat 2011de üniversite kış oyunları için yapılan kayak atlama tesisleri, organizasyon hariç 600Milyon TL ye tamamlanmış,7 Ocak 2011 de RTE tarafından hizmete açılmıştı. Yapilan imalatlar içinde;

1-3000-2000-1000-500 seyirci kapasiteli olmak üzere 4 adet buz pateni, buz hokeyi salonu ve Körling salonu.

2-Konaklı, Palandöken, Kandilli kayak merkezi.

3-Atlama kule ve pistleri.

4-Cemal Gürsel stadyumu çatı düzenlemesi.

5-Oyunlar köyü.

6-Mekanik aksan. (Teleferik, telesiyej).

7-Göletler.

8-Proje ve arazi etüd işleri mevcuttur.

İhale de bir firma 70 milyon TL teklif verirken 57 milyon teklif veren 2. firma çağrılarak iki firmanın anlaştırılması ile ihale 70 milyon TL ile Sarıdağlar firmasına bırakılmıştır. Adı geçen firma basındaki haberlere göre mevcut hükümet döneminde yıldızı parlayan ve özellikle Trabzon menşeili işler kendine verilen bir firmadır.

Bu olaylar ve acemilik manzumesini yan yana getirdiğimizde AKP dönemin de her işte görülen, Popülizim, Acemilik, Adam kayırma, işin ehli olmamak para kaybı yanında Sportif Prestij kaybı burada da görülmektedir. Teknik olarak yıkım izlendiğinde dolgu alanda hiçbir zemin iyileştirmesi beton blokaj, fore kazık ve çelik ya da demir blokaja rastlanılmadığı açıktır. Bu da projenin ilgili yere ait olmadığının açık delillerindendir. Aksi takdirde zemin iyileştirmesi yapabilmek için projenin tüm statiklerinin yeniden düzenlenmesi gerekirdi.

Bu cümleden hareketle yapıldığı halde su tutmayan su toplama havuzu gölet dahil yıkımdan iktidar, Bakan, Genel Müdürler, M. Atalay, Yunus Akgül, Tesisler Daire Başkanı, Serdar Atalay, Hasan Hüseyin Şen. Müteselsilen sorumludur. Spor kamuoyuna ve yüce milletimize duyurulur.”