Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

MHP’LI YALÇIN: İMRALI IKTIDARIN AKIL HOCASI

MHP’LI YALÇIN: İMRALI IKTIDARIN AKIL HOCASI
16/10/2013 21:12
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: “Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var.”

Siyasi parti bayramlaşmalarına çözüm süreci, yerel seçimler ve demokratikleşme paketi damgasını vurdu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın “Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu sıkışmışlık içerisinde ayak yoluna çevrilmiş İmralı, hemen her dönemde yeni talimatlarla iktidara akıl hocalığı yapıyor” dedi.

Bayramın ikinci gününde siyasi partiler arasında gelenekselleşen bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirildi. Bayramlaşma programı kapsamında MHP’nin ilk konuğu DSP oldu. MHP’nin ikinci konuğu olan AK Parti’yi sırasıyla BBP, SP, DP ve CHP heyetleri ziyaret etti.

Siyasi parti heyetlerini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK Üyesi Sami Uzun ağırladı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüsniye Kaya başkanlığındaki heyetin MHP’yi ziyaretinde konuşan Yalçın, MHP’nin, iktidarı en sert tondan eleştiren bir siyasi parti olduğunu belirterek, iktidarı anamuhalefet partisinden daha ciddi eleştirdiklerini, aAnamuhalefet partisinin görevini yaptıklarını kaydetti. DSP’nin MHP ile amaç ve fikir birliğinin devam edeceğini ifade eden DSP’li Kaya ise “Ama bundan sakın ha DSP sağa kayıyor, diye de bir anlam çıkmasın. Öyle bir şey yok” demesi üzerine Yalçın, “Biz, DSP’yi hiç solda görmedik, yanımızda, yelpazenin sağında gördük, hükümette de öyleydiniz” değerlendirmesinde bulundu.

-BİZ DE HODRİ MEYDAN DİYORUZ-

DSP’nin ardından MHP’nin ikinci konuğu AK Partiydi. AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, demokratikleşme paketiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtmesi üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Sizlerin ileri demokrasi adına takdim ettiğiniz bu paket, iki seçim sistemini de içerisine koymanızdan dolayı daraltılmış bir demokrasiyi zorunlu hale getiriyor” dedi.

Seçim sistemlerine ilişkin bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Yalçın, MHP’nin önerisinin Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından açıklanacağını kaydetti.
Her Müslümanın çektiği sıkıntının Türkiye’yi de ilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Sayın Başbakan Mısır’da olan hadiseleri tenkit ederken kendi perspektifinden haklıydı ama Suriye’yi, Kuzey Irak’ı da görmüş olmamız gerekirdi. Başbakan Mısır’da bir ağlayacak Esma buluyorsa bir de Suriye’de bulmalıydı” eleştirisinde bulundu. Bunun üzerine Şahin de Esma’nın sembol bir isim olduğunu, yalnızca Mısırla sınırlı olmadığını kaydetti.

Yalçın’ın yerel seçimlerden MHP olarak çok ciddi sonuçlar beklediklerini dile getirerek, “Her ne kadar bu sonuçlar sizin için talihsiz bir neticeye gidecekse de halkın rey beyanıyla olacağı için zannediyorum sinenize çekeceksiniz” değerlendirmesinde bulundu. Bunun üzerine Şahin “Milletten gelen başımız gözümüz üzerine, biz de hodri meydan diyoruz” yanıtı verdi.

-İMRALI İLE KANDİL ARASINA SIKIŞMIŞ BİR İKTİDAR VAR-

BBP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, TBMM’nin, Osmanlı İmparatorluğu’nun son meclisine benzediğini öne sürerek, “O zaman da azınlık milletvekilleri, militanlarla dağlarda bayramlaşıyordu” dedi. Şenliler’in, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söylemesi üzerine Yalçın, “Kandil ile İmralı arasına sıkışmış bir iktidar var. Bu sıkışmışlık içerisinde ayak yoluna çevrilmiş İmralı, hemen her dönemde yeni talimatlarla iktidara akıl hocalığı yapıyor” dedi.

-PAKET DİYETTİR-

Saadet Partisi heyetine başkanlık eden Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, yerel seçimleri çok önemsediklerini belirterek, Türkiye’nin gidişatını iyi görmediklerini kaydetti. Demokratikleşme paketinin hakları vermek değil hakları almak anlamına geldiğini savunan Çetinkaya, Türkiye’nin milli görüş iktidarına ve belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu savundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın demokratikleşme paketini “diyet” olarak değerlendirdi. Paketin çözüm sürecinin bir ürünü olduğunu savunan Yalçın, “Paket, başörtüsü gibi birkaç istisna dışında, terör örgütüne verilmiş sözlerin sonucudur” dedi.

-ANAYASA ÇALIŞMALARI

CHP heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, yerel seçime yönelik çalışmalara başladıklarına anlatarak, bir yandan da seçim güvenliğine ilişkin çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, anayasa çalışmalarında vatandaşlık hususunda CHP’nin AK Parti ile anlaştığı yönünde haberlerin olduğunu anımsatması üzerine Halıcı, partisinin özgürlüklerden yana olduğunu ama taviz vermeyecekleri bazı hususlar bulunduğunu belirtti. İktidar partisinin önemli konulardaki değişiklikleri bütün muhalefet partileriyle görüşerek yapması gerektiğini belirten Halıcı, “Muhakkak uzlaşma sağlanmalıdır. Uzlaşma olmadan sadece siyasi hesaplarla seçim hesapları ile atılacak adımlar ne ülkemize ve ne partiye yarar getirir” dedi.

Anayasa Komisyonuna partilerin eşit üye verdiğini ve Anayasanın tümü üzerinde değerlendirme yaptıktan sonra Meclise ve halka götürmeyi protokole bağladıklarını anlatan Yalçın, protokole sonuna kadar bağlı kalınması gerektiğini söyledi.

Halıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütün partilerin uzlaşması gerektiğini düşündüğünü, bundan geri adım atılmadığını ifade etmesi üzerine Yalçın, “Sayın Başbakan’ın bu tuzağına düşerseniz, geniş uzlaşma, toplumsal mutabakatı yakalama, ortak aklı oluşturma ilkelerinden taviz vermiş oluruz” değerlendirmesinde bulundu. Halıcı da bazı konuların siyasi partiler arasında pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini kaydederek, yeni anayasanın toplumun bütün kesimlerini içine alan bir uzlaşı ile gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Halıcı, “Niyet olarak atılan adımların daha olumlu hale gelebilmesi için destek niyetimiz mevcuttur ama bunun şartı başladığımız biçimde bütün partilerin katılımıyla, uzlaşısıyla ortaya çıkması konusunda tavrımızda bir değişiklik yok” dedi.