Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN LİSANS TAMAMLAMA FIRSATI

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN LİSANS TAMAMLAMA FIRSATI
28/11/2014 16:03
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, sağlık bilimleri alanında ön lisans mezunu 130 bin civarındaki sağlık personeline lisans tamamlama fırsatı verildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve 6569 Sayılı Kanun kapsamında yer alan düzenlemenin önceki gün Resmi Gazete’de yayınlandığı ifade edildi.

“LİSANS TAMAMLAMAM FIRSATINI VERDİK”

Sağlık Bakanı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, sağlık çalışanlarının uzun zamandan beri merakla beklediği düzenlemenin detaylarını açıkladı. Sağlık Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre Sağlık çalışanlarına yönelik iyileştirici çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirten Çelik, lisans tamamlama hakkının bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının donanımlı olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Çelik, “Son 12 yılda sağlık alanında yapılan reformlar, Türkiye’yi bugün model ülke konumuna taşıdı. Sağlık alanında elde ettiğimiz bu başarılarda sağlık çalışanlarımızın fedakârlığı ve emeği önemli bir yer tutuyor. Var olan efektif insan kaynağını daha nitelikli ve donanımlı hale getirmek amacıyla lisans tamamlama fırsatını getirdik” dedi. Düzenlemenin Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun işbirliğiyle hayata geçirildiği bilgisini veren Çelik, ayrıca ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanların kendi alanlarında, diğer program mezunlarının ise YÖK’ün belirleyeceği alanlarda lisans tamamlayacaklarını söyledi. YÖK’ün belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yönteminin de kullanılabileceğini kaydeden Çelik, bu uygulamanın sağlık çalışanlarına büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.

“BRANŞ UZMANLARI ARASINDAKİ FARKLAR AZALTILDI”

Bakanlığın yazılı açıklamasında yer alan ifadelere göre Müsteşar Yardımcısı Çelik, 6569 Sayılı Kanunla birlikte birçok düzenlemenin yapıldığını belirterek aynı Kamu Hastane Birliği bünyesinde branşlar arasındaki döner sermaye farkının da azaltıldığını kaydetti. Çelik, “Buna göre yüzde 50 döner sermaye tavanı değiştirilmeden, hastanelerde uygulanan döner sermayeden dağıtılacak üst limit yüzde 50’den yüzde 65’e çıkarıldı. Böylece aynı branş uzmanları arasındaki farklar azaltıldı” açıklamasında bulundu.

“BECERİ GEREKTİREN TIBBİ İŞLEMLER İÇİN TAVAN ORANLARI BİR KAT ARTIRILACAK”

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararından sonra genel kurul yapamadığını hatırlatan Çelik, son düzenlemeyle bu sorunun da giderildiğini söyledi. Düzenlemeye göre Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Kurulu, oda genel kurullarınca iki yıllık bir dönem için seçilen delegeler ile tabii delege olan oda başkanlarından oluşacağını kaydetti. Açıklamada ayrıca eğitim ve araştırma hastanelerinde; organ nakli, majör replantasyonlar, kök hücre ve kemik iliği nakli gibi beceri gerektiren tıbbi işlemler karşılığı yapılacak ek ödemeler hakkında da bilgi verdiği belirtilen Çelik, bu işlemler için yüzde 800 ve yüzde 700 olan tavan oranlarının bir kat artırılarak bu alandaki çalışmaların teşvik edildiğini de kaydetti.