Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

TÜRKEŞ: AP’DEN DEMOKRASI DERSI ALACAK DEĞILIZ

TÜRKEŞ: AP’DEN DEMOKRASI DERSI ALACAK DEĞILIZ
15/06/2013 13:48
A+
A-

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, “Türkiye, birtakım kesintilere ve parantezlere rağmen, yerleşik bir demokratik geleneğe sahip bir devlettir. Genç vatandaşlarımızın son Gezi Parkı çıkışı da söylemimizin en kuvvetli dayanağını teşkil etmektedir. Bu anlamda ele alındığında ne Avrupa’dan, ne de başka bir devletten (veya topluluktan) demokrasi dersi alacak konumda değiliz” dedi.

Türkeş, Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği “Türkiye’deki Durum” konulu karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkeş’in açıklaması şu şekilde:

 

13.06.2013 tarihinde Avrupa Parlamentosu’nun (AP) ülkemizdeki “Gezi Parkı” hadiselerine ilişkin kabul ettiği karar metni ile alakalı değerlendirmelerimizi Türk kamuoyunun dikkatine sunarız.

Söz konusu karar taslağının AP bünyesinde faaliyet gösteren Birleşik Sol-İskandinav Yeşil Sol Konfederal Grubu’na mensup bazı parlamenterler kanalıyla arz edilmiş olması son derece ilgi çekicidir. Bu tespit belirleyicidir zira AP gibi saygın bir kurumun Avrupa’da karşılığı neredeyse olmayan bir siyasî oluşumlar bütününün yanlı üslûbu karşısında teslim olması Türk kamuoyunda bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Gerçekten de, AP dâhilinde birçok demokrat, sorumlu ve tutarlı grup mevcuttur ve bunların söz konusu tasarı aracılığıyla yaratılan olumsuz havaya -savundukları yüksek değerleri bir kenara bırakarak- destek vermeleri de üzüntü vericidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti siyasi kültüründe 19.yüzyıldan bu yana çoğulculuğu ve nispî ölçüde katılımcılığı yaşatmaktadır. Türkiye, birtakım kesintilere ve parantezlere rağmen, yerleşik bir demokratik geleneğe sahip bir devlettir. Genç vatandaşlarımızın son “Gezi Parkı” çıkışı da söylemimizin en kuvvetli dayanağını teşkil etmektedir. Bu anlamda ele alındığında ne Avrupa’dan, ne de başka bir devletten (veya topluluktan) demokrasi dersi alacak konumda değiliz. Ne var ki, aynı paralelde, Türk devletinin ve toplumunun da yaşananlardan- kendi millî dinamikleriyle- telafi edeceği bazı noksanları da, hiç kuşkusuz ki, vardır.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) AP kararının peşin hükümlü kısımlarına mesafeli yaklaşmakta ve Avrupalı sorumluluk sahibi siyasetçileri ve oluşumları da topyekûn Türk devletini hedef alan söylemlere karşı bundan sonra daha ihtiyatlı davranmaya çağırmaktadır.

Saygıyla duyurulur.