Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Sen “Öcalan’lı düşünceler geliştirmeye” devam et

Sen “Öcalan’lı düşünceler geliştirmeye” devam et
04/01/2016 00:54 | Son Güncellenme: 04/01/2016 10:31
A+
A-

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP sıralarına dönerek “Bizim MHP’li dostlar sloganla konuşurlar, pek düşünce geliştiremezler, onun için iki yıldır aynı şeyi söylüyorlar” demiş…

“Öcalan’ın mesajları düşüncemizdir” sözünün sahibi Beşir Atalay için, MHP’nin “düşünce geliştirmesini” sorgulamaya kalkmak gerçekten cesaret gerektirecek bir durumdur. Cesaret noktası da kendi aklına, sözlerine, ilişkilerine, uygulamalarına bakmadan MHP hakkında yorum yapabilmesidir.

Beşir Atalay, söyle bakalım MHP hangi konuda haksız çıktı, hangi konuda yanıldı?

Örnek gösterebileceğin bir tane durum var mıdır?

MHP sözünü söyleyip, sözünün arkasında duruyor ve haklı çıkıyorsa, bunun adına “düşünce geliştirememe” değil, karşındakinin pişkinliği denir.

MHP Grup başkanvekili Erkan Akçay’ın kürsüye gelerek “Şimdi, ‘MHP’li dostlarımız’ dedi, doğrusu, bir dostluk var mı, yok mu… Ben Atalay’ı bir dost olarak kabul etmiyorum, sizin dostunuz PKK ve Öcalan.” şeklinde verdiği cevap zaten bizim yazacaklarımızın da özetidir.

Anlat hele Beşir Atalay “Öcalan’ın mesajları düşüncemizdir” sözü ağzından çıktıysa, MHP’den de aynı sesin çıkmasını mı bekliyorsun?

Eğer MHP’de senin gibi  “Beğenseniz de Beğenmeseniz de Abdullah Öcalan Kürtlerin Lideridir” derse düşüncesini geliştirmiş olacak mı?

MHP, şehitlerimizin katillerine taşeronluk yapan HDP’yi “flu” görmeyip, senin “HDP’ye de büyük rol verildi, yani HDP aslında -önce BDP, sonra HDP- yani biz onlara siyasetin tekrar içinde etkili rol verdik. Aslında onlar çok da eleştiri alıyorlardı yani parlamentodaki çalışmalarıyla ilgili falan. Biz bir anlamda onları güçlendirdik.” sözlerindeki itiraflar gibi HDP’ye omuz verip güçlendirse, düşüncesini geliştirmiş olacak mı?

 

Beşir Atalay, MHP bunları söylerse senin gözünde düşüncesini geliştirmiş olur değil mi?

Senin özel ilgilendiğin alan PKK, Öcalan, HDP olduğu için özellikle tüm örnekleri bu noktadan verdik Beşir Atalay?

Yoksa AKP’de ihanet, gaflet, emperyalist plan, proje adına o kadar örnek var ki, MHP hangisinden etkilenip uygularsa “düşüncesini geliştirmiş olacak” size sormak lazım?

“HDP’yi biz güçlendirdik” derken bugün “HDP ile görüşmeme kararı” almak tezat değil mi? Hadi bize bu konuda bir düşünce geliştirsene Beşir Atalay?

MHP Lideri Devlet Bahçeli 2013 yılında kürsülerden “Büyükşehir tuzağıyla, son Büyükşehir Yasası ile büyükşehir alanı, mülki idare ile örtüşür hale gelmiştir. Yani tüm il sınırları, büyükşehir kapsamına alınmıştır. Bu şehirlerin arasında kalan, özellikle 2011 ve 2012 yıllarında terörün tırmanmasıyla alan hâkimiyeti bölücü etnik unsurlar tarafından sağlandığı iddiası taşıyan Hakkâri, Şırnak, Batman, Siirt, Bingöl, Bitlis, Tunceli ve Ağrı birlikte düşünüldüğü vakit Güneydoğu Anadolu’da yaklaşık 134 bin kilometrekare toprak alanı ve 8 milyon 200 bin insanımızın yaşadığı bir coğrafya parçamızdır. Vatanımızın bir bölümüdür. Eğer vatanımızın bu bölümü büyükşehir tuzağıyla, demokratik cumhuriyet, özerk bölge, federal yapı için hazırlanmışsa bunlar başkanlık sistemi ile projenin unsurları haline getiriliyorsa bu da başkanlık sistemiyle bir projenin unsuru haline getiriliyorsa Büyükşehir Yasası büyük tuzak olarak milletimizin karşısındadır.” Diye haykırırken o günlerde onu suçlama sırasına giriyordunuz ve bugün Devlet Bahçeli’nin dediği noktaya gelerek “Büyükşehir Yasası değişecek”  demeye başladınız?

Bize bu konuda da bir düşünce geliştirsene Beşir Atalay? Susma, konuş haydi…

AKP olarak sizler düşünce geliştire geliştire (!) ülkeyi bölme, Türkiye’yi komşularıyla savaş yapma noktasına getirdiniz. MHP’den bu tür “düşünce geliştirme” halinize yardım bekliyorsan boşa hayal kuruyorsun…

Sen “Öcalan’lı düşünceler geliştirmeye” devam et…

MHP’den de sana, senden de MHP’ye dost olmaz… Bunu da unutma…

YILDIRAY ÇİÇEK / ORTADOĞUGAZETESİ