Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İKİNCİ ŞEHİT HABERİ GELDİ

A+
A-

Genelkurmay Başkanlığı, sabah saatlerinde Astsubay Mehmet Ali Dinç’in şehit olduğunu duyurmuştu. Olayın üzerinden bir gün dahi geçmeden Sur’dan ikinci acı haber de geldi.

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde devam eden operasyonlar sırasında pkk’lı teröristlerce 17 Şubat günü yapılan silahlı saldırı sonucu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı.
Genelkurmay’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“17 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 12:05’te şehit olmuştur.
Söz konusu çatışmada, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz”
MALATYA’LI ASTSUBAY ŞEHİT DÜŞTÜ
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün Sur’da süren operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin silahlı saldırısı sonucu biri ağır olmak üzere 3 askerin yaralandığı belirtildi.
Yaralanan askerlerin derhal hastaneye sevk edildiği, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen ağır yaralanan askerin kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olduğu kaydedildi.
Gün içerisinde çıkan çatışmalarda, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin ise silahıyla birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.
Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Şehidin baba evinde yas var
Saldırı sonucu şehit olan Astsubay Mehmet Ali Dinç’in Malatya’daki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.
Şehidin merkez Yeşilyurt ilçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’ndeki evine gelen askeri yetkililer, baba Ramazan ve anne Nuran Dinç’e acı haberi verdi.
Anne Nuran Dinç, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.
Bekar olduğu öğrenilen Dinç’in babaevine Türk bayrağı asıldı.
Şehidin Ankara’dan geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi.