Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“EL BOMBALARI PATLAMADI YA PATLASAYDI”

A+
A-
Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan 2 terörist, saklandıkları apartmana polisin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi. Polis ekiplerinin operasyonun yapıldığı yerdeki incelemeleri devam ediyor.
ATTIKLARI EL BOMBALARI PATLAMADI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili başlattığı geniş çaplı soruşturma kapsamında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.
Terör polisleri, DHKP-C’li teröristlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C kapısının bulunduğu Maltepe Mahallesi Esenler Caddesi’ne 09.30 sıralarında 34 TEV 30 plakalı taksiyle geldiklerini belirledi. Çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında DHKP-C’li olduğu belirtilen Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz otobüse 3 el bombası atarak silahlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin attığı el bombaları patlamazken, çevik kuvvet otobüsüne yaklaşık 30 kurşun isabet ederken saldırıda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

GELDİKLERİ TAKSİ İLE KAÇTILAR
Çevik kuvvet polislerinin karşılık vermesi üzerine biri yaralı 2 kadın terörist geldikleri taksi ile Çarşı Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi ve Numunebağ Caddesini takip ederek Gazi Sokağın girişine kadar kaçtı.

TAKSİYE BIRAKIP YAYA KAÇMAYA DEVAM ETTİLER
Gazi Sokak’ta taksiyi terk eden iki kadın ile henüz kimliği belirlenemeyen taksi şoförü sokak içerisine yaya olarak kaçmaya başladı. Yakşi ve Yılmaz daha sonra sokakta bulunan bir binaya saklandı.

‘TESLİM OL’ ÇAĞRISINA UYMAYIP EL BOMBASI ATTILAR
Teröristlerin saklandığı binayı belirleyen polis ekipleri binayı sardı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon kapsamında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ‘Teslim ol’ çağrısına cevap vermeyerek el bombası attıktan sonra ateş açtığı belirtilen teröristler, TEM Özel Tim ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ortak operasyonuyla etkisiz hale getirdi. Operasyon sırasında bir özel harekat polisi bacağından hafif bir şekilde yaralandı.

OPERASYONUN YAPILDIĞI EVDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Operasyon sonrasında teröristlerin saklandığı dairede inceleme yapıldı. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri kontrollü şekilde bulundukları yerden kaldırılan cesetlerin altından herhangi bir tuzak çıkmadı.
Gazi Sokağına çıkan bütün sokak ve caddeler çevik kuvvet ekipleri tarafından geçici olarak kapatıldı. Polis ekiplerinin evdeki çalışmaları sürüyor.. Kimliği belirlenemeyen taksi şoförünün ise aranmasına devam ediliyor.

TERÖRİSTLERİN CENAZELERİ BİNADAN ÇIKARILDI
Bayrampaşa’da çevik kuvvet otobüsüne saldırdıktan sonra saklandıkları binada öldürülen teröristler Çiğdem Yakşi ve Berna Yılmaz’ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yaklaşık 4,5 saatlik incelemenin ardından iki teröristin cenazesi binadan çıkarıldı.


2 KADIN TERÖRİSTİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NA GETİRİLDİ

Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunduktan sonra polis operasyonuyla öldürülen Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi adlı kadın teröristlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na getirildi.
Cenazeler getirilmeden önce, polis ekipleri Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’nun önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve zırhlı araçlar kurum önünde konuşlandırıldı.
Bu arada, polis, Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen Halkın Hukuk Bürosu üyesi bazı avukatları güvenlik gerekçesiyle uzaklaşmaları yönünde uyardı. Bunun üzerine avukatlarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis, kurum önünde bekleyen biri kadın 2 kişiyi gözaltına aldı.
Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi’nin cenazeleri saat 16.55 sıralarında 2 ayrı ambulansla Adli Tıp’a getirildi. Cenazelerin taşındığı ambulanslara polis araçlarının da eşlik ettiği görüldü.
Polis ekiplerinin Adli Tıp Kurumu önündeki önlemleri devam ediyor.

CİHAN