Dolar 32,5163
Euro 34,7309
Altın 2.490,17
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

1071 Malazgirt zaferi kutlu olsun

Bu büyük zafer sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştiren önemli bir dönüm noktasıdır. Malazgirt zaferi sıradan bir zafer olmayıp, Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu tescilleyen, Türk- İslam mührünü bu topraklara vuran en kutlu destanlardan biridir.

1071 Malazgirt zaferi kutlu olsun
25/08/2019 14:25 | Son Güncellenme: 26/08/2019 16:56
A+
A-

1071 Malazgirt zaferi kutlu olsun

26 Ağustos 1071 Cuma günü Büyük Komutan Alparslan’ın öncülüğünde kazanılan bu büyük zaferin 948. yılında Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yapan Sultan Alparslan’ı ve onun yiğit kumandanlarını ve askerlerini hayırla yad ediyoruz.

Şanlı tarihimiz boyunca Ağustos ayı Türk milletinin zafer ayı olmuştur. Anadolu’yu Türk milletinin ebedi yurdu haline getiren Malazgirt Zaferi de yine bir Ağustos ayında 26 Ağustos Cuma günü büyük Komutan Alparslan’ın öncülüğünde kazanılmıştır.

Bu büyük zafer sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de akışını değiştiren önemli bir dönüm noktasıdır. Malazgirt zaferi sıradan bir zafer olmayıp, Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu tescilleyen, Türk- İslam mührünü bu topraklara vuran en kutlu destanlardan biridir.

Destan şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu bu kutlu zaferi Malazgirt Marşındaki mısralarında çok güzel anlatır; “Aylardan Ağustos, günlerden Cuma /Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum’a /Bozkurtlar ordusu geçti hücuma/Yeni bir şevk ile gürledi gökler/Ya Allah…Bismillah… Allahuekber”

Tekbirlerle, dualarla kazanılan bu zaferle birlikte, Anadolu coğrafyası, İslam dünyası ve Türk milleti için yeni bir devir başlamıştır. Milletimiz bu topraklarda önce Selçuklu, sonra Osmanlı gibi iki cihanşümul devlet kurmuş en sonunda da bu kutlu yürüyüşü Türkiye Cumhuriyetiyle taçlandırmış, adaletin, medeniyetin timsali olmuş, zaferden zafere koşmuş, ilayı kelimetullah nizami alem ülküsüyle, kurduğu gönül köprüsüyle sadece toprakları değil gönülleri de fethetmiştir.

Bu büyük zaferin üstünden geçen 948 yılda milletimiz büyük zaferlere ulaştığı gibi, pek çok badireler de atlatmıştır. “Türkleri geldikleri yere göndereceğiz” diyenlere, canını kanını feda ederek sahip olduğu yurdunu türlü hilelerle koparmak isteyenlere, kimi Haçlı kalıntılarına bin yıllık kardeşliğinden aldığı güçle karşı koymuş, ecdadının mirasına sahip çıkmıştır.

Milletimiz bugün de atalardan yadigar kalan bu mübarek toprakların dirlik ve birlik içinde dimdik ayakta kalması için aynı inanç ve azmi yüreğinde taşımakta olup, kendi kanıyla sulanan, imanıyla kazanılan bu toprakları bölmeye, parçalamaya ülke içinden ülke, devlet içinden devlet çıkarmaya çalışan ihanet odaklarına geçit vermeyecektir. Türk milleti, Malazgirt Zaferi´nden buyana bin yıldır Anadolu topraklarında dalgalandırdığı bayrağı hiç bir engel tanımadan dalgalandırmaya devam edecektir.

Bu duyguyla Malazgirt Zaferi’nin 948. yıldönümünü kutluyor, Anadolu’yu ebedi Türk yurdu yapan Sultan Alparslan’ı, onun yiğit kumandan ve askerlerini hayırla yâd ediyorum

Kaynak: Türkgün