Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMESİN TEPKİSİ

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMESİN TEPKİSİ
12/12/2016 12:52 | Son Güncellenme: 12/12/2016 20:49
A+
A-

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, sınavlarda 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri, sınavlarda 4 yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulamasından vazgeçilmesini istiyor.

Konuyla ilgili yüzlerce dilekçe yazan öğrencilerden İbrahim Akyüz, dilekçesinde bu yıl ikinci üniversite okuma kararı verip Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne kaydolduğunu ifade etti.

Öğrenim başladıktan sonra alınan kararla sınavlarda 4 yanlış cevabın bir doğru cevabı silmesine karar verildiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:

“Bu durumun eşitsizliğe yol açtığını düşünmekteyim. Örgün eğitim sisteminde okuyan öğrencilere uygulanamayan sistemin açıköğretimde de uygulanmaması gerekir. Hem çalışıp hem de evine karşı sorumlulukları olan bir öğrenci olarak tamamen hayatını ders çalışma üzerine kurgulamam çok zor. Yanıtlarımız yanlışsa yanlış olarak kalsın. Bu durumun düzeltilmesini ve bundan sonraki sınavlarda uygulamanın kaldırılmasını istiyorum.”

Murat Şengönül, Açıköğretim Fakültelilerin dışarından okuyan ve çalışan kişiler olduğunu belirterek, “Diğer örgün öğretim gibi derslere girmiyoruz ve kendi imkanlarımızla ders çalışıyoruz. Bizim diğer sistemden farklı bir özelliğimiz olması gereklidir. Normal sisteme geçilmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Gülten Aydın, uzaktan eğitimin, bu uygulamayla daha da zorlaştırıldığını kaydetti.

Ahmet Oymak, 4 yanlışın bir doğruyu götürme uygulamasının kaldırılmasını ve tekrar normal sisteme dönülmesini istedi.

Dilekçelerde, uygulamayla öğrencilerin notlarında büyük düşüşlerin meydana geldiği kaydedildi.

aa