Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

YANKESİCİLER SGK’LARI DOLANDIRIYOR

YANKESİCİLER SGK’LARI DOLANDIRIYOR
13/01/2015 21:35 | Son Güncellenme: 13/01/2015 21:39
A+
A-

SGK, “Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız ‘Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız’ gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır” uyarısında bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hiçbir vatandaşın “Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız” gibi ifadeler kullanılarak telefonla aranmadığı, bu şahıslara hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

SGK’dan yapılan açıklamada, son dönemde kurumun adını veren bazı şahısların, vatandaşları telefonla arayarak GSS prim borçlarını silmek için bildirdikleri banka hesabına para yatırmalarını istediklerinin ve vatandaşlardan haksız menfaat elde etmeye yönelik teşebbüste bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

Herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayanların, 1 Ocak 2012’den itibaren GSS kapsamına alındığı hatırlatılan açıklamada, bu kapsamda tescil edilen vatandaşların yaptığı gelir testi başvurusu sonucunda, aile içinde kişi başına düşen aylık gelirinin tespit edildiği ve ödemeleri gereken GSS primlerinin vatandaşlara posta yoluyla bildirildiği ifade edildi.

GSS tescil durumu “www.sgk.gov.tr”den öğrenilebilir Açıklamada, ödemelerin SGK ile anlaşmalı bankalara, PTT şubelerine ve kurum web sayfası üzerinden kredi kartıyla yapılabildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi: “Ayrıca zorunlu GSS tescil ve prim borcu durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlarımız, Kurum ünitelerimizden ya da www.sgk.gov.tr adresindeki ‘E-SGK/E-Hizmetler/GSS Tescil ve Prim Borcu Sorgulama’ ekranından kimlik bilgileriyle sorgulama yapabilmektedir.

Kurumumuz tarafından hiçbir vatandaşımız ‘GSS borcunuz var. Verilen hesaba borcunuzu yatırınız’ gibi ifadeler kullanılarak aranmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu tarz bir yaklaşım içerisinde olan şahıslara hiçbir şekilde itibar etmemelerini ve bu şahısların verdikleri banka hesabına herhangi bir para yatırmamalarını, böylelikle olası dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilebileceğini bildiririz.”

VATAN