Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

TÜRK HACILARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

TÜRK HACILARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
26/09/2015 19:25 | Son Güncellenme: 26/09/2015 19:26
A+
A-

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Mina’daki izdihamda 2 Türk hacının hayatını kaybettiği, 8 hacının yaralandığı, 6’sının da kayıp olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Şeytanı taşladıktan sonra Mekke’ye dönen bir hacının otel lobisinde düşerek yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamadığını anlatan Günenç, “Diğer hacımız da şeytan taşlarken kalp krizi sonucu ölüyor. Suudi Arabistan yetkilileri de bu iki ölüm olayının Mina’da meydana geldiği düşüncesiyle bize böyle bir bilgi aktardılar. Daha sonra bu iki hacımızın izdihamda ölmediğini belirledik. Olayda ölen hacı sayımız ikidir” diye konuştu.

– ÖLENLERİN KİMLİKLERİ
Mina’daki olayın ardından hemen tüm kafilelerin tarandığını ve kayıpları tespite çalıştıklarını ifade eden Günenç, “İki küçük grubumuzun izdiham sırasında bölgede olduğunu belirledik. İlk hamlede 18 kaybımız vardı. Şu anda kayıp sayımız 6’dır” diye konuştu.
Mina’daki faciadaki 1947 Yozgat doğumlu Sahura Coşkun ile 1945 Yozgat doğumlu Cemaynur Bozkurt’un vefat ettiği bilgisini veren Günenç, kayıp hacıların isimlerini ise şöyle sıraladı:
“İsmail Aslan (Yozgat-1952), Şengül Aslan (Yozgat-1951), Satılmış Gençel (Yozgat-1941), Enver Karaküllah (şirket görevlisi), Hikmet Çabar (Kastamonu-1937), İsmail Muzur (Kastamonu-1938).” Günenç, olayda yaralanan ve kimlikleri açıklanmayan 8 kişinin de tedavilerinin sürdüğünü kaydetti.

– HASTALAR AMBULANS UÇAKLA TÜRKİYE’YE GÖNDERİLECEK
Hacda hayatını kaybedenlerin tümünün yakınlarının bilgilendirildiğini ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de talimatıyla müftülerin aileleri ziyaret edeceklerini anlatan Günenç, vinç kazasında yaralanan 8 kişi dahil 25 hastanın Genelkurmay Başkanlığının temin ettiği ambulans uçakla yarın Türkiye’ye gönderileceğini açıkladı.
Vinç kazası da dahil hac sırasında çeşitli nedenlerle vefat eden Türk hacı sayısının 62 olduğunu ifade eden Günenç, gelecek yıldan itibaren hacca geleceklerden sağlık raporu istenmesiyle ilgili çalışmanın ise hac dönüşü önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacağını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mina’daki izdihamda ölenlerin sayısını 753, yaralananların sayısını da 887 olarak açıklamıştı. AA