Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

MHP’NİN SÖZLERİNE KULAK VERİN

MHP’NİN SÖZLERİNE KULAK VERİN
29/10/2015 14:19 | Son Güncellenme: 29/10/2015 14:20
A+
A-

Ümit Özdağ, MHP’nin pkk terör örgütü ile ilgili uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, terör örgütünün 1 Kasım’dan sonra yeni bir dalga başlatacağını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, terör ile ilgili bir şey söylediğinde genelde söylediklerinin çıktığını belirterek, “16 Nisan’da ‘PKK terör eylemlerine başlayacak’ dedim başladı. 4 Eylül Meclis bahçesinde bir televizyon kanalına röportaj verdiğimde dedim ki ‘IŞİD Ankara’da Çankaya ilçesinde kitlesel kıyım amaçlı bir terör dalgası başlatacak’ bu da gerçekleşti. Şimdi diyorum ki 1 Kasım’dan sonra pkk yeni bir dalga başlatacak” diye konuştu.
Elazığ’a gelen ve önce esnafı dolaşın MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, daha sonra Nurettin Ardıçoğlu Kültür merkezinde düzenlenen, “Ortadoğu Savaşları ve pkk Terör örgütü karşısında Türkiye’nin Durumu” konulu konferans verdi.
AKP’nin pkk terör örgütü ile yaptığı pazarlık sonucu Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesi teklifini TBMM’ye getirdiğini ileri sürerek, “Neden biliyor musunuz? Oslo’da yaptıkları pazarlıkta Güneydoğu Anadolu’da bir özerk bölge kurma sözü verdikleri için. Neymiş, gelecek nesiller değiştirmek isteyebilirlermiş, hayır gelecek nesillerin değiştirmek istemesinden değil. pkk ile yapılan pazarlıkta verilen tavizi gerçekleştirebilmek için Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini Türkiye’nin gündemine AKP getirdi, bir de pkk getirdi” dedi.
MHP’li Özdağ, hukukun her zaman, herkese lazım olduğunu, en son taleplerinin hukuk önünde herkesin eşit olması olduğunu da ifade ederek, “Çünkü, 17-25 Aralık’ta Anayasanın 138’inci maddesi yargı bağımsızlığı askıya alındı. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede hukuk devleti yoktur, hukuk devletinin olmadığı yerde hiçbirimizin güvenliği yoktur. Bakın 7 televizyon kanalına el konuldu, arkasından bir büyük holdinge el konuldu. Yarın bu herkesin başına gelebilir. Ergenekon, casusluk vs. sözde sahte operasyonlarla devam ederken Milliyetçi Hareket Partisi hukuk devleti diye uyarmıştı. Hukuk her zaman herkese lazım. Şimdi AKP’lilere hatırlatıyoruz, hukuk size bir gün lazım olacak” diye konuştu.
Törer konusunda söylediklerinin genelde çıktığını da söyleyen MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
“16 Nisan’da ‘pkk terör eylemlerine başlayacak’ dedim başladı. 4 Eylül Meclis bahçesinde bir televizyon kanalına röportaj verdiğimde dedim ki, ‘IŞİD Ankara’da Çankaya ilçesinde kitlesel kıyım amaçlı bir terör dalgası başlatacak’ bu da gerçekleşti. Şimdi diyorum ki 1 Kasım’dan sonra pkk yeni bir dalga başlatacak. Bu 1 Kasım’dan hemen sonra olmayabilir, önce IŞİD’in elinden Amerikalılarla Rakka’yı almaya çalışacaklar, bu saldırıdan sonra Suriye’deki unsurlarının büyük bir bölümünü Türkiye’nin içine çekecek ve Türkiye’de büyük bir ayaklanma başlatmış olacak. Çünkü, Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu özerk bölge pkk’yı artık kesmiyor. Diyor ki, AKP’nin yönettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti o kadar zayıf duruma düştü ki, şimdi bu bağımsızlığı almanın zamanı hem de Ortadoğu’da sınırlar değişirken, ben Amerika ile müttefik olmuşken Rusya bana destek verirken, tam zamanı diyorlar.”