Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
BİST 9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Büyüme ve Vergi Hedefleri Tutmayacak

Büyüme ve Vergi Hedefleri Tutmayacak
19/12/2012 14:53 | Son Güncellenme: 16/11/2017 01:55
A+
A-

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal TBMM Genel Kurulunda 2013 yılı Bütçe Kanun Tasarısının 3. ve 6.maddeleri üzerine yaptığı konuşmasında büyüme hedefleri ve dolayısıyla vergi hedeflerinin tutmayacağını, 2013’te de vergi artışlarının kaçınılmaz olduğunu bunun da vergi adaletsizliğini artırdığını söyledi. Ülkenin yapısal sorunları dururken Bülent Arınç’ın teröristleri meşrulaştırmaya ve masum göstermeye çalıştığını belirten Günal, “Bülent Arınç dağa çıksın, herkes rahat etsin.” dedi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal’ın TBMM’de yapmış olduğu konuşma şu şekilde :

Adil Bir Vergi Sistemi Kurulmalı!

Maliye Bakanı Genel Kurul’daki konuşmasında şöyle dedi: “Efendim, şu gelir vergisi kanunuyla ilgili çalışıyoruz, şununla ilgili bir hazırlık yapacağız, bunu yapıyoruz…” Biz de dinlerken AKP Hükümeti 2011’de iktidara yeni mi geldi diye düşünüyoruz. Sanki AKP Hükümeti on senedir iktidarda değil, “vergi reformu” diye ilk üç aylık Acil Eylem Planı’nı koymamış gibi davranıyor. Halbuki iktidarlarının üzerinden 10 sene geçti, AKP Hükümetinin 11’inci bütçesini yapıyoruz, Acil Eylem Planı’nda olanlar hâla duruyor.

Muhalefet olarak bütçe süreci gelmeden gerekli hazırlıkların usulüne uygun yapılması ve son güne kalmaması için çağrıda bulunuyoruz. Halkın gerçek gündemini, bütçe yükü atında ezilen vatandaşlarımızı rahatlatacak, asgari refah düzeyine çıkaracak, bunların gelirlerini artıracak önlemler almak lazım! Bu yaptıklarınız hiçbir vatandaşımızın karnını doyurmuyor! Dolayısıyla, vergiyi kazanandan alalım, dar gelirliden vergiyi düşürelim ve yukarı doğru çıktıkça da adaletli bir vergi sistemi tesis edelim!

Büyüme ve Vergi Hedefleri Tutmayacak: Yeni Vergi ve Zamlar Gelecek!

AKP Hükümeti’ne soruyorum: 2012 yılı büyüme hedefini yüzde 3,2 olarak revize etmiştiniz. Önceki hafta büyüme rakamı açıklandı; piyasada en az yüzde 2,6 beklenirken yüzde 1,6 geldi mi? Geldi. Toplam dokuz aylık, yani üç çeyreklik dönemde ortalama büyümemiz yüzde 2,6’ya düştü mü? Düştü. Peki, biz hâlen daha şurada on-on beş gün önce veya şu görüştüğümüz bütçenin içerisinde OVP’de kaç koyduk? Yüzde 3,2 koyduk. Şimdi, yüzde 4’ü de bu yüzde 3,2’nin üzerine koyarak söyledik. Sizce bu gerçekleşir mi?
Bir ipucu daha: Önceki hafta ekim ayı sanayi üretimi verileri açıklandı. Kaç düştü biliyor musunuz, haberiniz var mı? Yüzde 5,7; sanayi üretiminde ekim ayında düşüş yüzde 5,7. Bu ne demek? Bu “Kasım ve aralık aylarının üretimine baktığınız zaman, eğer bu trend devam ederse pozitif büyümeyi bile tutturmak mümkün değil.” demek. Peki, o zaman yüzde 3,2’yi tutturamazsak, gayrisafi yurt içi hasıla rakamı kaçta kalacak? Bunun üzerinden, o büyümeyi sağlayamazsak, sizin yüzde 4’e göre hesaplamış olduğunuz vergileri nasıl toplayacağız eğer daralma olursa? Diyeceksiniz ki: “Doğaldır, piyasada kriz var.” Eyvallah, onu da anladık ama bu sefer, yine önümüzdeki sene eylül ayında bize OVP’yi sunmadan gelip bu sefer o 5,5 olan, 8,5’a çıkan rakamı şimdi “Hedeflediğimiz bütçe açığından 20-30 milyar daha fazlaya, 30 küsur değil de 50’ye çıkacağız.” dersek nasıl karşılayacağız? İşte, bizim kaygımız bundan. Baştan da söyledik, eğer bütçede bu kadar açık varsa, dönelim o zaman, normal gelir vergisini nasıl alacağımıza bakalım. Sayın Bakan “Destek olun, çıkaralım.” diyor, biz buradayız, Milliyetçi Hareket Partisi olarak söz veriyoruz. Refah düzeyini yükseltecek şekilde, vergiyi de Anayasa’da olduğu gibi adaletli bir şekilde, herkesin verebileceği ölçüde vatandaşlarımıza paylaştıralım.

Dolayısıyla, gelin, hep birlikte doğrudan vergilere gidelim. Tabii, bunun için ne yapmamız lazım? Yatırımı, üretimi artırmamız lazım. Sayın Bakan haklı, bir şey diyemiyorum çünkü Türkiye’de üretim ekonomisi yok. Tüketim ekonomisi olan yerde nereye vergi koyarsınız? Tüketime vergi koyarsınız, ÖTV’ye artış yaparsınız, KDV’ye artış yaparsınız. Siz kendiniz üretip gelir elde edemiyorsanız, ellerin ürettiğini alıp satıyorsanız en kolay vergi toplama yeri alım satım vergisidir. Ne yaparsınız? Dâhilde alınan KDV, hariçten alınan KDV diye oraya yüklenirsiniz.

Bülent Arınç Dağa Çıksın, Herkes Rahat Etsin!

Bülent Arınç’ın yaptığı gibi yani duygusal gözyaşlarıyla “Dün şöyleydi bugün böyleydi, filancaya çok üzüldüm, ben de dağa çıkardım.” bilmem ne falan demeye başlarsanız bu işin sonu yok. İstiyorsa dağa çıksın, biz de buradan rahatlayalım, millet de rahatlasın, bu tip şeyleri duymayalım. Yani bence dağa çıksın, mahzuru yok. Yani kalkıp birinin üzerinden, birinin namaz kılması üzerinden duygu sömürüsü yaparak terörist başını masum ve meşru göstermeye çalışmasın. Hükûmet böyle lüzumsuz işlerle mi uğraşacak? Ben anlamıyorum. Burada bir sürü kanun bekliyor, teklifler bekliyor, senelerce bekleyip kadük olan kanun tasarıları var, sıkışınca da son anda uzlaşmadan, gerekli düzenleme yapılmadan getirip veriyorsunuz.

Ekonomik ve sosyal konularda Türkiye’nin temel sorunlarına ilişkin, “Gelin, ey Plan ve Bütçe Komisyonundaki arkadaşlarımız, Ticaret Komisyonundaki arkadaşlarımız, şunları bir masaya yatırın, acil olanları bir çıkaralım.” demiyorsunuz? Ticaret Kanunu’nda, Borçlar Kanunu’nda olduğu gibi acil olan bizim hiç ekonomik, sosyal meselemiz yok mu? Bırakın bu siyasi şeyleri gerçekten yani gülmeyelim, bunları çıkaralım.

Bu işin çözümü için gerçekten üretim, yatırım, ihracat seferberliği başlatmamız lazım, bu kur rejimiyle olmaz diye defalarca söyledik. Aynı Hükûmetin içindesiniz, aynı kurumlarda çalışıyorsunuz. Dolayısıyla, hep beraber geleceğiz, sorun neyse bunu ortaya koyacağız. MHP olarak biz size söylüyoruz, çözümlerimiz de var. Eğer samimiyseniz, hakikaten 2023’te Türkiye’nin lider ülke olmasını, bölgesinde bir lider ülke olmasını, 2053’te de süper güç olmasını istiyorsak, bunun tek yolu vardır: gündelik siyasi söylemlerle, birtakım orayla burayla yapılan müzakerelerle, pazarlıklarla değil, hep birlikte oturup öncelikli meseleleri, bu Meclisten millet adına aldığımız yetkiyi kullanarak iktidarıyla muhalefetiyle çözmek zorundayız.

AKP Çalışanları Mağdur Ediyor!

AKP bir taraftan çalışanlarla ilgili kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapıyor, onların hakkı korunmuyor, öbür taraftan en altta ezilenlerin üzerine sürekli olarak vergi yükü bindiriyor. Hükümete de sesini duyurmaya çalışan ama senelerdir bekleyen yardımcı hizmetler için bile bir sınıf atlama için, unvan değişikliği için sınav açılmıyor. O beklerken, bir sürü şeyler koymuşuz, hizmet sınıfları koymuşunuz. TÜRK BÜRO-SEN’den arkadaşlarımız diyor ki: “Niye bir maliye hizmeti sınıfı koymuyor? Bütün yükü biz maliye çalışanları olarak çekiyoruz.” Çalışanlar, bu KHK sonrası mağduriyetlerimiz giderilir diye bakarken, kurumsal yapı içerisinde daha da mağdur hâle gelmişler.

AKP Hükümetine sesleniyorum. Bunları adaletli bir şekilde çözmemiz lazım! Kafamızı kuma görerek, sorunları görmezden gelerek bir şey yokmuş gibi davranamayız!

ETİKETLER: