Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

EVİN MASRAFINA YETİŞEMİYORUZ SERVİS PARASINI NASIL VERELİM

EVİN MASRAFINA YETİŞEMİYORUZ SERVİS PARASINI NASIL VERELİM
01/10/2015 10:43
A+
A-

Adana’da yeni eğitim öğretim yılı, yıkım kararı alınan 600 öğrencili okulun velileri için ‘çile’ ile başladı. Çocukları, yaklaşık 3 kilometre uzaktaki başka bir okula gitmek zorunda kalınca aileler isyan etti. Veliler, çocukları için aylık 100 lirayı bulan servis ücretini ödeyecek imkanları olmadığını belirterek, “Okulun yıkılmasını biz istemedik, devlet bu yıl için servis parasını ödesin, yoksa kışın çamurlu ve rampalı yolları kullanarak okula ulaşacak çocuklarımızla rezil olmak istemiyoruz.” dedi.

100. Yıl Mahallesi’ndeki Oğuzhan Ortaokulu için ‘hasarlı’ olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de 600’e yakın öğrenciyi Yenişehir Mahallesi’ndeki Yenişehir Ortaokulu’na kaydırdı. İki okul arasında 3 kilometreyi bulan mesafeden dolayı öğrenci velileri, çocuklarının mağdur olduğunu söyledi. Okula giden çoğu öğrenci ailesi ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, okul servislerine verecek paraları olmadığını kaydetti. Bir öğrenci için yıllık 900 lirayı bulan servis ücretinin ekonomilerini olumsuz etkiyeceğini ifade eden veliler, Milli Eğitim’in öğrencileri taşıması gerektiğini söyledi.
Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çocuklarının mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla taşımalı sistemden faydalandırılmasını isteyen velilerin 200’e yakın dilekçesi de şu ana kadar dikkate alınmadı.

EVİN MASRAFINA YETİŞEMİYORUZ SERVİS PARASINI NASIL VERELİM

Velilerden Makbule Hatunoğlu, zor durumda olduklarını ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Çocuğunu her gün yaklaşık 3 kilometre yol yürüdükten sonra okula getirdiğini aktaran Hatunoğlu, “Gerçekten şu velilerin haline bak. Çocuğumu her gün yürütüp getiriyorum. 40 dakika nasıl yürüyebilir 6. sınıfa giden bir çocuk. Bunun yağmuru var çamuru var. Bu bir günlük 5 günlük bir şey değil. Tam 8 ay sürecek. 600 öğrenci mağdur durumda. Dediler ki bu okula yıkılma kararı çıktı. Çocuklarınız Yenişehir’e gidecek. Bir sene önce de velilerden 100-150 lira toplayıp okul tamir edilmesine rağmen 6 ay sonra yıkım kararı alınıyor. Ben bunu çözemedim, olan velilere oldu.” dedi.

Velilerden Fadime Ateş de şunları söyledi: “Doğudaki öğrencileri ev ev gidip para vererek okutuyorlar. Bizim çocuklarımızı burada mağdur oluyor, yoksa çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Gelip evden kendileri alırlar.”

Cennet Gönoğlu da şöyle dedi: “İmkanımız yok, gerekirse göndermeyeceğim çocukları. Yapacak başka hiçbir şey yok yani. Biz çocukları okula getirirken poşet geçiriyorduk ayaklarımıza, buraya ne yapacağız. Dolmuş alır mı, otobüs alır mı bizi.”

Bir başka öğrenci velisi ise şunları anlattı: “Okulun yıkılmasını biz istemedik. Okulu yıkacaklarsa bizi mağdur etmemeleri lazım. Sadece bir çocuk yok içimizde 2, 3 çocuk okutanlar var. Biz her bir çocuğumuzu servise verecek olursak benim eşim asgari ücretle çalışıyor. Ben iki çocuk okutuyorum. Evimizin masrafı, çocuklar, yetiştiremiyoruz. Okulun yıkılmasını biz istemedik, kendileri yapıyorlarsa bizi de mağdur etmemeleri lazım. Yarın kış günü biz nasıl gidip geleceğiz. Yağmur olacak, çamur olacak. 2-3 çocuğu olan var hangi biriyle ilgileneceğiz.”

cihan