Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MHP’LI KOCAMAZ ÇAMLIYAYLA İĞNE OYASI FESTIVALI’NE KATILDI

A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl ilki gerçekleşen Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne katıldı.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Kültür Müdürlüğü, Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ve merkez çarşı içerisinde gerçekleşen festivale, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, Çamlıyayla Emniyet Müdürü Mustafa Eroğlu, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, MHP ilçe teşkilatı ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, halk oyunları gösterisi ve iğne oyası defilesinin yanı sıra, kurulan stantlarda bayanların yapmış olduğu iğne oyası takı ve süs eşyalarının tanıtımı yapıldı. Festivalin önemi hakkında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk el sanatları eserlerinin, tarih boyunca üretilmesinde ve günümüze kadar getirilmesinde kadınların çok büyük emeği olduğunu belirterek, ancak geldiğimiz noktada, el emeği, göz nuru eserlerin tanıtılması, korunması ve yaşatılması için gerekli tedbirlerin alınmasının gerektiğini vurguladı. İğne oyası ile ilimize ait diğer el sanatları ve eserleri tanıtmak, yaşatmak ve korumak için bir müze açmayı planladıklarını hatırlatan Kocamaz, bu müzede Mersin’e ait el emeği, göz nuru eserlerinden örneklerin de sergileneceğini sözlerine ekledi.

Mersin’in konumu, sahip olduğu imkanları ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli cazibe merkezi olduğunu dile getiren Kocamaz, Mersin’in ayrıca ülkemizin sanayi, ticaret, tarım ve turizm potansiyeli bakımından en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu belirtti. Mersin’in ‘marka şehir’ kavramının içini dolduracak her türlü değere sahip olduğunu, bu özelliklerinin ve güzelliklerinin yanı sıra, talihsizlikleri de yaşayan bir şehir olduğunu kaydeden Kocamaz, “Mersin’in en büyük talihsizliği, Türkiye’nin İkinci Dünya Savaşı yıllarında ve sonrasında 1980’li yıllarda yaşadığı plansız, programsız iç göç sorununa yenik düşen ve olumsuz etkilenen yerlerden birisi olmasıdır. Bu süreçte, ülkemizin en önemli tarım şehri olan Mersin’in tarım potansiyeli dikkate alınmamıştır. Sanayi ve ticaret şehri olan Mersin’in, bu yönüyle olan potansiyeli hesaba katılmamıştır. Turizm bakımından ülkemizin en nadide güzelliklerine sahip olan Mersin’in, bu imkanları hakkıyla harekete geçirilememiştir. Mersinimizin büyüme sürecinde karşılaştığı bu özensizlik ve ihmal, alt yapıdan konuta, çevreden ulaşıma kadar her alanda şehrin üstüne karabulut gibi çökmüştür. Bu kayıp, Mersinliler kadar tüm Türkiye’nin ve milletimizin kaybıdır” şeklinde konuştu.

Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar 15 bin 853 kilometre karelik alanda herkese hizmet vereceklerini söyleyen Kocamaz, “Biz, tabiatımız itibarıyla eskiye takılıp kalmayı çok sevmeyiz. Artık, önümüze bakacağız. Allah’ın izniyle hizmetin ulaşmadığı hiçbir yer kalmayacak, problemler bir plan, bir program çerçevesinde çözüme kavuşturulacaktır. ‘Mersin’in Geleceğini Birlikte Kuralım’ diye çıktığımız bu yolda, Allah’ın izniyle Mersinimizi ülkemizin ve dünyanın en cazip şehirlerinden biri haline dönüştüreceğiz. Bunun için bir yandan yılların ihmalini, eksikliklerini telafi etmenin uğraşını vereceğiz. Diğer yandan, Mersin’i kadim medeniyetimizin gözde cazibe merkezi haline getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Projelerimizi bu anlayışla hazırladık ve sırasıyla hayata geçirmeye başladık. Karacaoğlan’ımızla, Lokman Hekimimizle, Ashab-ı Keyfimizle, Danyal Peygamberiyle, St. Paul Kuyusuyla, Kız Kalesiyle, Kanlı Divanesiyle, Cennet Cehennem Mağaraları ve daha nice değerlerimizle bu konuda gerekli alt yapıya sahip olduğumuzu biliyoruz. Elbette en büyük şansımız, en büyük imkanımız tüm Mersinli hemşehrilerimizin bu konuda fikir birliği, gönül birliği içinde bize destek vermesidir. Mersin’i, Türk milletinin ihtişamlı tarihinden ve medeniyet tasavvurundan aldığımız güçle, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarının müjdecisi ve öncüsü yapmakta kararlıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve bu işe kafasını yormuş, gönlünü, ömrünü vermiş çok değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Taciser Onuk Hanımefendi olmak üzere Çamlıyaylalı İğne Oyası Festivali’nin baş mimarı kadınlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.