Dolar 32,5332
Euro 34,8891
Altın 2.430,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

S-400 ve Patriot yerine TÜRK HİSAR-O’yu seçtiler

Hisar’ı, Savunma Bakanlığı yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirdik. Dün (Önceki gün) yapılan nihai tesislerde Hisar-A alçak irtifa hava savunma füze sistemi hedefi yüzde 100 başarıyla imha etmiştir. Bu önemli ve kritik bir başarıdır. Hisar’ı bizim mühendislerimiz, bizim kaynaklarımız, bizim çalışanlarımız, bizim kurumlarımız velhasıl bizim milletimiz yaptı. Hisar Projesi askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunmasını amaçlıyor.

S-400 ve Patriot yerine TÜRK HİSAR-O’yu seçtiler
12/11/2019 01:47 | Son Güncellenme: 12/11/2019 01:52
A+
A-

S-400 ve Patriot yerine TÜRK HİSAR-O’yu seçtiler

Dost ve Kardeş Müslüman ülke Bangladeş ABD ve Rusya’nın ürettiği hava füze savunma sistemi yerine, Türkiye’nin milli imkanlarla ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk ‘Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’ olan HİSAR-O’yu tercih etti.

Dost ve Kardeş Müslüman ülke Bangladeş ABD ve Rusya’nın ürettiği hava füze savunma sistemi yerine, Türkiye’nin milli imkanlarla ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen ilk ‘Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi’ olan HİSAR-O’yu seçti. HİSAR-O’nun henüz Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeden Bangladeş’ten sipariş almış oldu.

Türkiye son yıllarda, askeri silah sanayinde büyük ivme kazandı. Başta Aselsan olmak üzere Türk şirketlerinin ürettiği askeri silah ve araçlara artık yabancı ülkelerden talep yağıyor.

Southasian Monitor’un haberine göre, HİSAR-O, henüz Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeden dost ve kardeş Bangladeş’ten sipariş almış oldu.

Bangladeş, Rus Pechora 2M Orta Menzilli Hava Savunma Sisteminin yerine, ASELSAN ve Roketsan tarafından geliştirilen HİSAR-O Hava Savunma Sistemi’ni tercih etti.

HİSAR-O, sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin imhasını gerçekleştirebiliyor.

HİSAR-O’nun özellikleri
HİSAR-O, sabit birliklerin ve kritik tesislerin hava savunması kapsamında sabit ve döner kanatlı hava araçlarının, seyir füzelerinin, insansız hava araçlarının ve havadan karaya atılan füzelerin 25+ km menzile kadar etkisiz hale getirilmesini sağlıyor. Testleri başarıyla devam eden sistemin, 2021 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınması planlanıyor.

Erdoğan müjde vermişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hava savunma ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla karşılamak üzere başlatılan Hisar Projeleriyle ilgili şöyle konuşmuştu:

“Hisar’ı, Savunma Bakanlığı yönetiminde ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirdik. Dün (Önceki gün) yapılan nihai tesislerde Hisar-A alçak irtifa hava savunma füze sistemi hedefi yüzde 100 başarıyla imha etmiştir. Bu önemli ve kritik bir başarıdır. Hisar’ı bizim mühendislerimiz, bizim kaynaklarımız, bizim çalışanlarımız, bizim kurumlarımız velhasıl bizim milletimiz yaptı. Hisar Projesi askeri üs, liman, tesis ve birliklerin hava tehditlerinden korunmasını amaçlıyor. Sabit ve döner kanatlı uçaklara, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere ve insansız hava araçlarına karşı etkili bir savunma sistemidir. Dün yapılan başarılı testin ardından Hisar’ın seri üretimine başlıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri bu alçak irtifa hava savunma füze sistemini inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir. Bir başka ifadeyle sıra artık patriot ve S-400 benzeri sistemlere geldi. Onların patriotu varsa bizim de SİPER’imiz olacak.”

Kaynak: Türkgün