Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Terör örgütü PYD/PKK Malezya’da düşen akrobasi uçağını ‘Afrin’ diye paylaştı

Terör örgütü PYD/PKK Malezya’da düşen akrobasi uçağını ‘Afrin’ diye paylaştı
27/01/2018 12:14
A+
A-

Terör örgütü PYD/PKK Malezya’da düşen akrobasi uçağını ‘Afrin’ diye paylaştı

Terör örgütü PYD/PKK, Zeytin Dalı Harekatı’nı sosyal medyadan karalama kampanyasında, Malezya’da düşen akrobasi uçağını TSK’ya aitmiş gibi servis etti.

Terör örgütü PYD/PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Afrin‘deki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı‘nı sosyal medyadan karalamak için yine farklı tarihlerde çekilen düşen jet ve yanan tank fotoğraflarını kullandı.

TSK’nın Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a yönelik yürüttüğü operasyon sırasında çekildiği iddia edilen 3 fotoğrafın daha gerçeği yansıtmadığı ispat edildi.

Sosyal medyada, “Türk uçaklarının Afrin’de YPG tarafından düşürüldüğü” iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın, 16 Mart 2015’te Malezya’da düşen bir akrobasi uçağına ait olduğu belirlendi.

2011’de Libya’da alev alan tank fotoğrafını ‘Afrin’ diye paylaştılar

“TSK’ya ait tanka saldırıldığı” iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın da 29 Mart 2011’de Libya’da alev alan bir tanka ait olduğu tespit edildi.

15 Temmuz fotoğrafına ‘Afrin’ dediler

“Türk askerinin Afrin’de tutsak edildiği” iddiasıyla paylaşılan fotoğrafın ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında çekildiği ortaya çıktı.

AA’nın, TSK’yı ve Zeytin Dalı Harekatı’nı karalamak için başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasıyla terör örgütüne yakın hesaplar çıkmaza girmişti.

Bu kapsamda rastgele internet sitelerinden buldukları fotoğrafları kullanmaya başlayan terör örgütü destekçileri, AA İstanbul Photo Awards 2016’da birinci olan fotoğrafı da Afrin’de çekilmiş gibi paylaşmıştı.

AA