Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Yanal: Fenerbahçe söz konusu olduğunda gerisi teferruattır

A+
A-

Ersun Yanal: Fenerbahçe söz konusu olduğunda gerisi teferruattır

Teknik direktör Ersun Yanal, “Fenerbahçe’yle görüştüm. Fenerbahçe söz konusu olduğunda gerisi teferruattır.” dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal, Fenerbahçe ile görüşme yaptığını belirterek, “Fenerbahçe söz konusuysa diğer bütün ayrıntılar teferruattır.” dedi.

Ersun Yanal, Kuşadası’nda bir otelde Atlas Sağlık Eğitim Vakfı’nın düzenlediği programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe ile teknik direktörlük için görüşüp görüşmediği sorusuna Yanal şöyle cevap verdi:

“Evet Fenerbahçe’yle bir görüşme yaptım. Fenerbahçe söz konusuysa diğer bütün ayrıntılar teferruattır. Bu meseleler halledilmeyecek meseleler değildir. Herkesin kendisine göre bir takvimi vardır. Herkesin kendisine göre olan takvimine de biz saygı duyuyoruz. Bunun bir başka türlü baskı unsuruyla yapılmasına karşıyım. Fenerbahçe’yi konuştuk. Başka ne konuşacağız. Fenerbahçe’nin konuşulduğu her yerde de diğer her şey teferruat ve ayrıntıdır. Süre olarak gerçekten bir zaman veremem. Böyle bir süre de konuşulmadı, sadece fikir alışverişinde bulunduk.”

Yanal, taraftarların kendisi hakkında başlattığı kampanya ile ilgili neler söyleyeceği sorusu üzerine, “Çok net söyleyeyim, kimsenin özgür iradesi ve yaptığı özgür davranışı benim bağlayabileceğim bir şey değil. Aynı şekilde her yönetimin de kendi özgür iradesi kendisini bağladığı için benim de kendi özgür iradem kendimi bağlıyor. Biz özgür iradelere, eleştirirken de överken de saygı duymak zorundayız. Bu büyüklüğe de saygı duymak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

‘Sporda ve futbolda gelecek nasıl şekillenecek’

Atlas Sağlık Eğitim Vakfının Kuşadası’nda bir otelde düzenlediği, “Atlas Geleceği Konuşuyor” etkinliğine katılan Ersun Yanal, “Sporda ve futbolda gelecek nasıl şekillenecek.” konusuna ilişkin slayt eşliğinde sunum yaptı.

Türkiye’nin Avrupa’daki en genç nüfusuna sahip olmasına rağmen, genç nüfusun sporda yeteri kadar yer almadığını dile getiren Yanal, Türkiye’de profesyonel ligler ve BAL Ligi’yle birlikte toplamda 3 bin 653 kulüpte 11 bin 584 takım bulunduğunu, Almanya’da ise bu rakamın 24 bin 958 kulüpte 157 bin 313 takım olduğunu aktardı.

Amatör ve profesyonel takım rakamlarının karşılaştırmasını yapan Yanal, “Türkiye’de amatör takım sayısı 7 bin 563, profesyonel takım sayısı 126. İngiltere’de amatör takım 37 bin 500, profesyonel takım sayısı 72. Almanya’da ise 25 bin 727 amatör takım, 58 profesyonel takım var. Bu rakamlar, ‘Amatörlerin sayısı ne kadar artarsa, profesyonellerin kalitesi de o kadar artar.’ anlamı taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Spor alanında Türkiye’nin iddialı bir başarı stratejisi belirlemesi gerektiğini belirten Yanal, spor yönetiminin ölçülebilir hedeflere dayalı, başarı odaklı bir bakışla yenilenmesinin, spor kültürünün geliştirilmesinin, sporun bir değer olarak yaygınlaştırılmasının hedeflenmesi gerektiğini kaydetti.

Yanal, çözüm noktası olarak okullardaki spor eğitiminin güçlendirilmesi gereğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Okullar, spor organizasyonu uygulama merkezleri halinde planlanmalı. Kırsal kesimlerde spor kulüpleri ve müsabaka organizasyonları desteklenmeli. Okçuluk, güreş gibi geleneksel sporları özendirecek hedef ve stratejiler belirlenmeli. Özellikle, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumların spor başlığında üretecekleri stratejiler, ülke bütünlüğü ve gelişimi açısından da ele alınmalı.”

aa